Proprietarul casei de modă Saint Laurent, obligat să îi plătească 11,5 milioane de dolari lui Hedi Slimane

Grupul de produse de lux Kering a fost obligat în instanţă să îi plătească lui Hedi Slimane 11,5 milioane de dolari (9,3 milioane de euro), sumă pe care o datora designerului pentru ultimul an pe care acesta l-a petrecut la cârma casei de modă Saint Laurent, transmite AFP.

739 afișări
Imaginea articolului Proprietarul casei de modă Saint Laurent, obligat să îi plătească 11,5 milioane de dolari lui Hedi Slimane

Proprietarul casei Saint Laurent, obligat să îi plătească 11,5 milioane de dolari lui Hedi Slimane

Documentele depuse în instanţă arată că "sultanul jeanşilor skinny" a primit doar 667.000 de euro din cele 10 milioane de euro promise pentru ultimul an în care a lucrat la casa de modă franceză (2012 - 2016).

Un purtător de cuvânt al grupului Kering, proprietarul brandului, a declarat pentru AFP că se va face apel.

Slimane, în vârstă de 49 de ani, unul dintre cele mai enigmatice talente din modă, a plecat de la casa Saint Laurent în 2016, iar de atunci lucrează pentru un alt conglomerat de lux, LVMH, fiind director artistic, de creaţie şi de imagine al casei Celine.

În 2016, grupul Kering a fost obligat în instanţă să îi plătească lui Slimane 13 milioane de dolari pentru o încălcare a contractului, iar grupul a făcut apel şi de acea dată.

Ţinutele "skinny" şi "rock star chic" create de Slimane au adus caselor Dior - a fost director de creaţie al Dior Homme între 2000 şi 2007 - şi Saint Laurent încasări de milioane de dolari şi au fost copiate apoi de branduri care produc haine în serie.

Se spune că directorul de creaţie de la Chanel, designerul Karl Lagerfeld, a slăbit 14 kilograme pentru a putea intra într-o pereche de jeanşi a lui Slimane.

Renumit fotograf, Slimane - născut într-o familie de migranţi, la Paris - şi-a petrecut ultimii şapte ani la Los Angeles.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici