Publicaţia Sports Illustrated va avea în premieră pe copertă un model musulman îmbrăcat în burkini - FOTO

Numărul anual dedicat costumelor de baie al publicaţiei Sports Illustrated va prezenta în premieră pe coperta sa un model musulman îmbrăcat în burkini şi purtând pe cap hijab, potrivit The Guardian.

962 afișări
Imaginea articolului Publicaţia Sports Illustrated va avea în premieră pe copertă un model musulman îmbrăcat în burkini - FOTO

Publicaţia Sports Illustrated va avea în premieră pe copertă un model musulman îmbrăcat în burkini

Pe coperta de anul acesta a Sports Illustrated, care se va găsi la chioşcurile de ziare din 8 mai, va apărea fotomodelul americano-somalez Halima Aden. Imaginile au fost realizate în Kenya, unde se află tabăra de refugiaţi unde tânăra s-a născut şi a crescut până la vârsta de şapte ani.

"Fiind crescută în SUA, nu m-am simţit reprezentată, pentru că niciodată nu am văzut în reviste o fată purtând hijab", a declarat Aden într-o înregistrare video publicată pe contul de pe reţeaua de micro-blogging Twitter al Sports Illustrated.

 

 

Burkini este un costum de baie care acoperă complet corpul, purtat de obicei de femei musulmane.

Halima, în vârstă de 21 de ani, a apărut pe prima pagină a publicaţiilor americane la 19 ani, fiind prima femeie care a purtat hijab la concursul de frumuseţe Miss Minnesota SUA 2016, unde a ajuns până în semifinale.

Modelul a mai apărut pe coperta ediţiei britanice a revistei Vogue, în 2018, şi a participat la defilări în cadrul Săptămânii modei de la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici