Pui de urs panda, adoptat de o pisică

Un pui de urs panda roşu dintr-o grădină zoologică din Amsterdam, respins de mama sa, şi-a găsit mamă adoptivă, o pisică domestică ce îl creşte şi îl alăptează alături de cei patru pisoi ai săi, potrivit reprezentanţilor parcului Artis.

743 afișări
Imaginea articolului Pui de urs panda, adoptat de o pisică

Amsterdam: Un pui de panda, adoptat de o pisică (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Puiul de panda se poartă foarte bine având în vedere circumstanţele. Pentru ca el să aibă o şansă de supravieţuire, este foarte important să fie alăptat bine şi să crească. Se pare că puiul de panda trebuie să fie alăptat pentru cel puţin câteva săptămâni", au spus reprezentanţii grădinii zoologice Artis.

Este pentru prima oară în Europa când, în cadrul unui program de reproducere, o pisică se ocupă de un panda roşu.

Părinţii puiului de panda, care nu are încă un nume, se numesc Werner şi Gladys. Tocmai când mama părea că îşi acceptă puii, următoarea zi aceştia au fost găsiţi abandonaţi şi suferind de hipotermie.

"O pisică a unuia dintre gardienii de la zoo tocmai a născut şi am decis să încercăm să îl dăm la alăptat şi pe panda", au explicat reprezentanţii grădinii zoologice. Unul dintre puii de panda nu a supravieţuit acestor zile cruciale. Era deja într-o stare fragilă când a fost dus la pisică", a precizat sursa citată.

Panda roşu, care trăieşte în special în partea de est a munţilor Himalaya, este o specie pe cale de dispariţie. Pentru a fi salvaţi, aceştia sunt incluşi în programe de reproducere în grădinile zoologice din toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici