Putin şi Van Damme au asistat împreună la un meci de Ultimate Fighting - FOTO

Premierul rus Vladimir Putin, posesorul centurii negre la judo, a asistat, miercuri seara, la un meci de Ultimate Fighting, organizat în sudul Rusiei, în compania actorului belgian Jean-Claude Van Damme.

252 afișări
Imaginea articolului Putin şi Van Damme au asistat împreună la un meci de Ultimate Fighting - FOTO

Putin şi Van Damme au asistat împreună la un meci de Ultimate Fighting (Imagine Mediafax Foto/AFP)

Fostul preşedinte al Federaţiei Ruse şi actorul belgian, care s-a evidenţiat la Hollywood în filme de acţiune şi de karate, s-au întâlnit în staţiunea balneară Soci, pe malul Mării Negre, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului rus.

În timpul cinei pe care au luat-o într-un restaurant specializat în fructe de mare, cei doi, care se cunosc de mulţi ani, "au depănat amintiri şi au discutat despre meciul care urma", a adăugat aceeaşi sursă.

Ultimate Fighting, un sport de contact, deosebit de brutal, este cunoscut în Rusia sub numele de "luptă fără reguli", fiind o combinaţie de diverse stiluri de arte marţiale, în care aproape toate loviturile sunt permise.

Potrivit imaginilor difuzate de posturile de televiziune din Rusia, Vladimir Putin a aplaudat cu entuziasm în timp ce cei doi luptători din ring îşi expediau unul altuia o mulţime de lovituri de pumn şi de genunchi.

Vladimir Putin, un fost agent KGB, a profitat de această ocazie pentru a promova un alt sport preferat al său, sambo, un stil de arte marţiale creat în URSS în anii 1930, considerat un amestec de judo şi lupte libere: "toate stilurile recente de lupte provin din sambo".

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei în perioada 2000-2008, devenit ulterior prim-ministru pentru că nu avea dreptul să candideze pentru un al treilea mandat prezidenţial consecutiv, întreţine suspansul în legătură cu o eventuală nouă candidatură a sa la alegerile prezidenţiale din 2012.

El participă cu regularitate la o serie de acţiuni aventuroase intens mediatizate - rafting în Siberia în ţinută cazonă sau scufundări pe fundul lacului Baikal la bordul unui mini-submarin - care întreţin impresia de "lider puternic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici