Queen a înregistrat primul cântec nou din ultimii 10 ani

Membrii supravieţuitori ai Queen şi-au unit forţele cu cântăreţul Paul Rodgers pentru a înregistra primul cântec nou al legendarei trupe rock din ultimii 10 ani, o melodie despre maladia SIDA.

2 afișări
Imaginea articolului Queen a înregistrat primul cântec nou din ultimii 10 ani

Queen a înregistrat primul cântec nou din ultimii 10 ani

"Say It's Not True" va fi disponibil pentru descărcare online gratuită odată cu cel de-al cincilea concert anual "46664", organizat de Ziua Mondială împotriva maladiei SIDA, sâmbătă, la Johannesburg, potrivit unui comunicat dat publicităţii de trupa Queen.

Rodgers, care l-a înlocuit pe regretatul solist al Queen, Freddie Mercury, în turneul mondial al trupei organizat în 2005 - 2006, cântă alături de chitaristul Brian May şi toboşarul Roger Taylor. Cântecul a fost scris de Taylor, autorul unor hituri precum "Radio Ga Ga" şi "A Kind of Magic."

Queen s-a destrămat după decesul lui Mercury din cauza maladiei SIDA în 1991, dar May, Taylor şi basistul John Dacon s-au reunit în 1997 pentru a înregistra un cântec tribut intitulat "No-One But You". Melodia a fost lansată ca single la începutul anului 1998. Între timp, Deacon s-a retras de pe scena muzicală.

Noul cântec a fost interpretat prima dată live în timpul primului concert "46664", în 2003, iar Taylor a cântat o variantă acustică a acestuia în timpul turneului cu Rodgers. May şi Taylor au lansat concertele "46664" împreună cu David Stewart, membru al trupei britanice Eurythmics.

Numele concertului caritabil vine de la numărul matricol purtat de fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela în timpul celor 27 de ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici