Queen şi Metallica îşi relansează toate albumele pe vinil (Video)

Celebrele trupe rock Queen şi Metallica îşi vor lansa, în curând, întreaga discografie pe vinil, potrivit site-ului nme.com.

102 afișări
Imaginea articolului Queen şi Metallica îşi relansează toate albumele pe vinil (Video)

Trupa Queen

Potrivit sursei citate, trupa britanică Queen a anunţat că, în următorii doi ani, îşi va lansa toate albumele de studio pe vinil.

Pachetele cu albumele pe vinil vor include şi detalii de pe albumele originale, precum postere bonus şi fotografii. Aceasta este pentru prima dată când toate albumele trupei Queen vor fi editate pe vinil.

Casa de discuri Hollywood Records va realiza această "istorie vie" a legendarei trupe, editând toate albumele cu solistul Freddie Mercury, de la materialul discografic de debut, din 1973, şi până la cel mai recent, "The Cosmos Rocks", din 2008, cu solistul Paul Rodgers.

Hollywood Records va lansa un "val" de discuri la fiecare şase luni. "Primul val" va conţine discurile "A Night At The Opera", "A Day At the Races", "Sheer Heart Attack", "Queen" şi "The Cosmos Rocks".

"Al doilea val" va fi disponibil din primăvara lui 2009 şi va include discuri rare, precum "Flash Gordon", "News Of The World", "A Kind of Magic" şi "Innuendo".

De asemenea, trupa Queen a anunţat că filmul despre concertul lor, intitulat "Queen - Paul Rodgers: Let the Cosmos Rock", va fi lansat, pe 6 noiembrie, în 425 de cinematografe din Statele Unite.

Acest film a fost înregistrat în timpul concertului care a avut loc la Harkov, Ucraina, la care au asistat 350.000 de persoane.

Între timp, şi celebra trupă Metallica şi-a editat pe vinil cel de-al patrulea album al ei, "And Justice For All", ca un prim pas al deciziei trupei de a-şi lansa toată discografia pe acest tip de suport.

"And Justice for All" a fost editat iniţial de casa de discuri Elektra Records şi a fost lansat pe 25 august 1988.

A fost primul album de studio la care a colaborat basistul Jason Newsted, care l-a înlocuit în acea perioadă pe fostul basist consacrat al trupei, Cliff Burton. Albumul s-a vândut în 8 milioane de exemplare numai în Statele Unite şi a fost cel mai bine vândut material discografic al trupei Metallica la vremea respectivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici