R.E.M. va lansa un album cu înregistrări live de la repetiţii

Formaţia americană R.E.M. va lansa un album care va cuprinde o serie de repetiţii live pe care trupa le-a susţinut în iulie 2007, la Olympia Club din Dublin, informează BBC News Online.

23 afișări
Imaginea articolului R.E.M. va lansa un album cu înregistrări live de la repetiţii

R.E.M. va lansa un album cu înregistrări live de la repetiţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"REM Live At The Olympia" va cuprinde 39 de cântece pe care formaţia le-a interpretat în cele cinci zile cât a concertat la Olympia Club, testând astfel pe un public restrâns piesele pe care urma să le includă pe albumul "Accelerate" (2008).

Albumul dublu va fi lansat pe 26 octombrie.

Chitaristul Peter Buck îşi aminteşte de concerte ca fiind nişte experienţe terifiante, în care muzicienii încercau să facă ceva ce nu mai testaseră până atunci.

La concertele din 2007, în timpul cărora au fost testate noile piese, au asistat membri ai fan clubului trupei, prieteni şi rude ale muzicienilor.

Bazele trupei R.E.M. au fost puse în 1980 de Michael Stipe (voce), Peter Buck (chitară), Mike Mills (chitară bas) şi Bill Berry (tobe şi percuţie). Aceasta a fost una dintre primele trupe de rock alternativ care s-a bucurat de succes, intrând în atenţia publicului datorită stilului abordat la chitară de Buck şi a vocii lui Stipe. R.E.M. a lansat primul său single, "Radio Free Europe", în 1981. Acesta a fost urmat de EP-ul "Chronic", în 1982. Un an mai târziu, formaţia a lansat albumul de debut, "Murmur", bine primit de critici. După mai mulţi ani de succese "de nişă", R.E.M. a pătruns pe piaţa mainstream, în 1987, cu hitul "The One I Love". Astfel, trupa a semnat cu casa de discuri Warner Bros., în 1988.

Până la începutul anilor '90, când rockul alternativ a început să se bucure de succes comercial, cei de la R.E.M. au fost văzuţi ca pionieri ai genului, aceştia lansând alte două albume - "Out of Time" (1991) şi "Automatic for the People" (1992), care au consolidat stilul trupei. Materialul discografic din 1994, "Monster", a fost o reîntoarcere la rock.

În 1997, R.E.M. a reînnoit contractul cu Warner Bros. pentru suma de 80 de milioane de dolari, la acel moment, cel mai scump contract din industria muzicală. Anul următor, Bill Berry s-a despărţit de formaţie în mod amiabil, Buck, Mills şi Stipe continuând ca trio. În ciuda unor schimbări în stilul muzical, trupa a continuat cariera de-a lungul următoarei decade, bucurându-se de succes atât în rândul criticilor, cât şi al publicului.

În 2007, trupa a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame. În aprilie 2008 a fost lansat albumul "Accelerate", cel de-al 14-lea LP de studio al trupei americane, care se vrea a fi o continuare a materialului discografic "Around the Sun", lansat în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici