Rachel Weisz şi Colin Firth, într-un film inspirat dintr-o dramă din Al Doilea Război Mondial

Actorii Rachel Weisz şi Colin Firth vor juca în filmul "The Railway Man", un lungmetraj inspirat dintr-o dramă petrecută în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

240 afișări
Imaginea articolului Rachel Weisz şi Colin Firth, într-un film inspirat dintr-o dramă din Al Doilea Război Mondial

Rachel Weisz şi Colin Firth, într-un film inspirat dintr-o dramă din Al Doilea Război Mondial (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Rachel Weisz va interpreta rolul Patricia "Patti" Wallace, a doua soţie a personajului interpretat de Colin Firth, Eric Lomax, un locotenent din armata britanică, capturat de japonezi în Singapore, informează contactmusic.com.

Eric este trimis într-un lagăr de război din Lanchanaburi, în Thailanda, alături de alte câteva mii de prizonieri, şi este obligat să muncească la "calea feroviară a morţii", dintre Burma şi Siam, şi la podul de peste râul Kwai.

Filmul are la bază o poveste adevărată, relatată de Eric Lomax în jurnalul său, în care acesta povesteşte experienţele sale de prizonier de război şi descrie cum a reuşit să îi găsească ulterior pe torţionari şi să se răzbune.

Jeremy Irvine va interpreta o versiune mai tânără - din perioada captivităţii - a personajului jucat de Colin Firth.

Filmul va fi regizat de Jonathan Teplitzky, pe baza unui scenariu scris de Frank Cottrell Bryce şi Andy Paterson.

Rachel Weisz a primit un premiu Oscar pentru rolul din "Prietenie absolută/ The Constant Gardener" (2005) şi a putut fi văzută recent pe marile ecrane în filmele "Din Raiul Meu/ The Lovely Bones", de Peter Jackson, şi "Agora", de Alejandro Amenabar.

După ce a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, la începutul acestui an, pentru rolul din "Discursul regelui", Colin Firth a mai jucat în "Gambit", alături de Cameron Diaz, dar şi în drama "Tinker, Tailor, Soldier, Spy", despre Războiul Rece, alături de actorii Gary Oldman, Tom Hardy şi Benedict Cumberbatch.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici