Rachiul de orez, scos din meniul demnitarilor străini din China

În aceste timpuri marcate de criza economică şi de rigoare, autorităţile chineze nu-i mai onorează pe demnitarii străini prin banchete somptuoase copios asezonate cu rachiu de orez, servindu-le doar supă şi cel mult alte trei preparate, a declarat un înalt funcţionar chinez.

1637 afișări
Imaginea articolului Rachiul de orez, scos din meniul demnitarilor străini din China

Demnitarii străini din China, trecuţi la regim (Imagine: www.artstyleonline.com)

Acest meniu, foarte sărac în calorii, se explică prin nevoia de a face economii chiar şi la cel mai înalt nivel al aparatului de stat şi de a încuraja cumpătarea. Această necesitate a fost impusă de criza economică, a explicat Li Zhaoxing, purtătorul de cuvânt al parlamentului chinez.

El a precizat că în timpul viitoarelor recepţii organizate de preşedintele şi de premierul Chinei în onoarea demnitarilor străini meniurile oferite vor suferi o schimbare radicală. "Ele vor conţine o supă şi nu mai mult de trei alte preparate", a precizat Li Zhaoxing.

În plus, rachiul de orez a fost eliminat din meniu, a continuat oficialul chinez, făcând referire la celebrul "baijiu", foarte apreciat de funcţionarii chinezi, dar adeseori evitat de demnitarii străini, deoarece are o concentraţie de alcool de 65% şi adeseori se serveşte sec.

Li Zhaoxing a făcut aceste precizări în incinta Marelui palat al poporului, amplasat îi piaţa Tiananmen, locul în care demnitarii străini erau primiţi, în general, cu mult fast în timpul banchetelor ce puteau include chiar şi 12 preparate în meniu şi unde se consuma, de regulă, foarte mult alcool.

Cu toate acestea, funcţionarul chinez nu a precizat dacă autorităţile vor continua să servească, poate, alte tipuri de alcool.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici