Radu Mazăre va sări cu paraşuta în cadrul unui show aviatic din Mamaia

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, va deschide, printr-un salt cu paraşuta de la o înălţime de 3.000 de metri, FAI Mamaia - World Elite Aerobatics Formula, primul concurs de acrobaţie aeriană organizat vreodată în România sub egida Federaţiei Aeronautice Internaţionale.

103 afișări
Imaginea articolului Radu Mazăre va sări cu paraşuta în cadrul unui show aviatic din Mamaia

Primarul Radu Mazăre practicând kiteboarding (Imaginea arhivă: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Competiţia se va desfăşura în zilele de 10, 11 şi 12 iulie, în dreptul Cazinoului Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Constanţei a mers, joi, la Aerodromul de la Tuzla, şi a făcut primul său salt cu paraşuta, împreună cu un tandem-master. El s-a antrenat astfel pentru săritura de la o înălţime de peste 3.000 de metri pe care o pregăteşte pentru deschiderea întrecerilor din cadrul FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula, de sâmbătă. Alături de el au mai sărit cu paraşuta fiul său, Răducu, şi fratele său, Mihai Mazăre.

FAI Mamaia - World Elite Aerobatics Formula, eveniment ce se va desfăşura între 10 şi 12 iulie deasupra plajei din staţiunea Mamaia, în dreptul Cazinoului, este organizat de către compania Regional Air Services - Aerodrom Tuzla, împreună cu multiplul campiona mondial la acrobaţie aeriană Jurgis Kairys, cu sprijinul Primăriei Constanţa şi al Consiliului Judeţean Constanţa.

La eveniment, au fost invitaţi piloţii Ramon Alonso, din Spania - campion mondial în 2007, Renoud Escalle, din Franţa, Svetlana Kapanina, din Rusia - de cinci ori campioană mondială, Hubie Tolson, din SUA - campion naţional, Tom Cassel, din Marea Britanie - campion naţional, Zoltan Veres, din Ungaria - posesor al recordului mondial pentru cel mai mare numar de tonouri efectuate succesiv, Philipp Steinbach, din Germania, şi Pierre Marmi, din Elveţia.

La această competiţie va participa şi un pilot român, care urmează a fi desemnat de către reprezentantţii aerodromului Tuzla.

Mamaia-World Elite Aerobatics Formula va consta în două părţi: acrobaţie cu program impus şi acrobaţie freestyle. Organizatorii au precizat că, spre deosebire de competiţia aeriană organizată anul trecut în Mamaia, aceasta este axată pe măiestria pilotului, în timp ce aceea era mai mult o competiţie de viteză.

Programul competiţiei prevede, pentru vineri, sesiuni de calificări şi antrenamente, cu începere de la ora 15.00. Apoi, sâmbătă, 11 iulie, competiţia va începe de la ora 11.00, cu probe de câte trei minute pentru fiecare pilot de freesstyle şi program impus, iar programul se va încheia la ora 16.30, cu zboruri-demonstraţie ale avioanelor din competiţie.

Ultima zi a competiţiei va avea în program, pe lângă întrecerile de la probele de freestyle şi program impus, o paradă a aeronavelor Regional Air Services, lansări de paraşutişti, zboruri individuale şi în formaţie, demonstraţie a Iakarilor Acrobati, iar, de la ora 20.00, va avea loc festivitatea de premiere la Cazinoul din Mamaia.

Radu Mazăre a precizat că Primăria municipiului Constanţa va contribui cu 450.000 de euro la acest eveniment, în timp ce bugetul total al întrecerii va fi de până într-un milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici