Rajesh Khanna, primul superstar de la Bollywood, a murit la vârsta de 69 de ani

Actorul indian Rajesh Khanna, considerat primul superstar de la Bollywood, a murit miercuri, la vârsta de 69 de ani, din cauza complicaţiilor generate de o boală de care suferea de mulţi ani, a anunţat agenţia Press Trust of India (PTI).

2176 afișări
Imaginea articolului Rajesh Khanna, primul superstar de la Bollywood, a murit la vârsta de 69 de ani

Rajesh Khanna, primul superstar de la Bollywood, a murit la vârsta de 69 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul, adulat de femeile indiene pentru rolurile sale de "indian lover", a murit în reşedinţa sa din Mumbai, după ce a fost externat în această săptămână, afirmă PTI.

Denumit "Kaka" (unchi, în limba hindusă) de fanii săi, Rajesh Khanna nu provenea dintr-o "dinastie" de actori, aşa cum este cazul pentru cele mai multe dintre numele mari de la Bollywood. S-a născut în 1942, la Amritsar, în statul Pendjab, şi adora să joace în spectacolele de comedie din timpul şcolii.

A debutat în filmul "Aakhri Khat", în 1966, dar a devenit cunoscut cu adevărat trei ani mai târziu, graţie succesului de care s-a bucurat filmul "Vandana/ Aaradhna". Popularitatea sa a continuat să crească odată cu numărul personajelor romantice, dar vulnerabile pe care le-a interpretat.

În anii '70, a cunoscut succesul cu filmele "Kati Patang" (Zmeul stricat), "Anand" şi "Amar Prem".

A jucat în total în peste 150 de filme.

Pe Twitter, premierul indian Manmohan Singh a transmis condoleanţe familiei actorului şi nenumăraţilor admiratori "ai acestei personalităţi din panteonul cinema-ului indian".

Încă de la debut, Rajesh Khanna a colecţionat scrisorile primite de la admiratoare, dintre care unele erau scrise cu sângele acestora. Femeile lăsau urme de ruj de buze pe caroseria automobilului actorului, oriunde mergea acesta.

Într-un documentar difuzat în 1973, de BBC, intitulat "Bombay Superstar", jurnalistul britanic Jack Pizzey îl descria pe Rajesh Khanna ca pe un bărbat care avea carisma actorului italian Rudolph Valentino şi aroganţa lui Napoleon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici