Răspunsul lui Woody Allen la acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de fiica lui adoptivă

Cineastul american Woody Allen a respins, duminică seară, acuzaţiile de agresiune sexuală formulate împotriva sa, sâmbătă, de una dintre fiicele lui adoptive, declarând că aceste acuzaţii, vechi de 20 de ani, pe care regizorul le-a respins întotdeauna, sunt "false şi ruşinoase".

350 afișări
Imaginea articolului Răspunsul lui Woody Allen la acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de fiica lui adoptivă

Răspunsul lui Woody Allen la acuzaţiile de agresiune sexuală formulate de fiica lui adoptivă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Woody Allen a citit articolul şi îl consideră ca fals şi ruşinos", a declarat purtătorul de cuvânt al artistului, Leslee Dart, într-un comunicat de presă. Ea a reamintit că, în epocă, "o anchetă minuţioasă a fost realizată de experţi independenţi mandataţi de un tribunal" şi că aceştia "au ajuns la concluzia că nu a existat o dovadă credibilă de agresiune".

În plin sezon al premiilor de la Hollywood, Dylan Farrow, în vârstă de 28 de ani, a spart tăcerea şi a povestit în detaliu agresiunea la care a fost supusă, într-o scrisoare publică apărută sâmbătă pe un blog al cotidianului The New York Times.

"Când aveam şapte ani, Woody Allen m-a luat de mână şi m-a dus într-un mic pod slab luminat de la etajul al doilea al casei noastre. Mi-a spus să mă lungesc pe burtă şi să mă joc cu trenul electric al fratelui meu. Şi m-a agresat sexual", a spus Dylan Farrow.

"Îmi vorbea în timp ce îmi făcea acel lucru, murmurându-mi că sunt o fetiţă cuminte, că acela era secretul nostru, promiţându-mi că vom merge la Paris şi voi fi un star de cinema", a adăugat Dylan Farrow, în prezent căsătorită, care trăieşte sub un alt nume în Florida.

"Gândindu-mă la toate lucrurile de care îmi amintesc, tatăl meu mi-a făcut lucruri care nu îmi plăceau", a adăugat ea.

Dylan Farrow spune că a decis să vorbească despre aceste lucruri din cauza Globului de Aur decernat în ianuarie lui Woody Allen pentru întreaga carieră şi a nominalizărilor recente ale cineastului la premiile Oscar.

Dylan Farrow a fost adoptată de Mia Farrow şi de celebrul cineast american pe vremea când aceştia alcătuiau un cuplu, în anii 1980.

Acuzaţia de agresiune sexuală a fost formulată pentru prima dată în 1992, când actriţa şi regizorul erau angajaţi într-o luptă judiciară feroce pentru tutela celor trei copii ai lor.

Experţii mandataţi în epocă au ajuns la concluzia că "Dylan Farrow era incapabilă să facă diferenţa între imaginaţia ei şi realitate" şi că aceasta "a fost probabil manipulată de mama ei, Mia Farrow".

"Nicio punere sub acuzare nu a fost formulată pe numele lui Woody Allen", a subliniat, duminică, purtătoarea de cuvânt a cineastului.

Mia Farrow a descoperit, în epocă, că Woody Allen avea o relaţie secretă cu una dintre celelalte fiice adoptive ale sale, Soon-Yi Previn, pe atunci în vârstă de 19 ani, pe care actriţa americană o înfiase în timpul unui mariaj precedent.

După deschiderea unei anchete în statul Connecticut (unde locuia familia cineastului, în apropiere de New York), un procuror a considerat că existau "motive suficiente" pentru a-l pune sub acuzare pe Woody Allen, dar a renunţat să o facă, întrucât tânăra Dylan era "prea fragilă" în acea vreme. Decizia procurorului a făcut să curgă multe valuri de cerneală în presa vremii.

În epocă, Woody Allen negase deja acele acuzaţii şi o acuzase pe Mia Farrow că a manipulat "în mod ruşinos, nişte copii inocenţi".

Aceste acuzaţii de agresiune sexuală au reapărut luna trecută cu ocazia Globului de Aur atribuit lui Woody Allen.

"Am lipsit de la omagiul adus lui Woody Allen. Au menţionat oare organizatorii galei partea în care o femeie confirmă în mod public că el a agresat-o când avea 7 ani, înainte sau după «Annie Hall»?", a scris pe Twitter Ronan Farrow, în vârstă de 26 de ani, fiul biologic al regizorului şi al Miei Farrow, care nu mai vorbeşte cu tatăl său.

Deşi scandalul cauzat de Dylan Farrow i-a pătat imaginea, Woody Allen, ajuns la vârsta de 78 de ani, a continuat să îşi construiască o carieră care se întinde pe durata a 50 de ani, cu peste 40 de filme, 24 de nominalizări la premiile Academiei de film americane, 4 premii Oscar şi numeroase alte distincţii prestigioase.

Cel mai recent film al său, "Blue Jasmine", a primit luna trecută trei nominalizări la premiile Oscar.

Woody Allen s-a căsătorit cu Soon-Yi în 1997, iar cuplul a adoptat două fetiţe.

"Woody Allen nu a fost condamnat niciodată pentru nicio infracţiune, iar faptul că el a scăpat după tot ceea ce mi-a făcut mi-a bântuit toată tinereţea", a adăugat Dylan Farrow, care a acuzat Hollywoodul că a închis ochii în faţa acelor acuzaţii, continuând să îl premieze pe cineast.

"Chinul meu a fost agravat de Hollywood", spune Dylan Farrow. "Toată lumea, cu excepţia unora (care sunt eroii mei), a închis ochii. Woody Allen este un exemplu viu pentru modul în care societatea noastră îi neglijează pe supravieţuitorii agresiunilor şi abuzurilor sexuale", a adăugat Dylan Farrow.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici