Răzvan Krivach: Totul e relativ şi ţine de subiectivitatea juriului

Câştigătorul trofeului Festivalului Cerbul de Aur, Răzvan Krivach, consideră că decizia juriului a fost una "relativă şi subiectivă", dar că au fost punctate "performanţa, originalitatea, spectacolul şi interpretarea adevărată".

207 afișări
Imaginea articolului Răzvan Krivach: Totul e relativ şi ţine de subiectivitatea juriului

Răzvan Krivach: Totul e relativ şi ţine de subiectivitatea juriului (Imagine: Mediafax Foto)

"Ceea ce a făcut diferenţa între concurenţi este probabil performanţa, originalitatea, show-ul şi interpretarea adevărată. În rest, totul e relativ şi ţine de subiectivitatea juriului. Oricine e subiectiv, dar se ţine cont şi de anumite calcule matematice pe care fiecare din membrii juriului le are în vedere", a spus câştigătorul trofeului, duminică, într-o conferinţă de presă.

Răzvan Krivach şi echipa sa au fost desemnaţi câştigătorii celei de-a 16-a ediţii a Festivalului Cerbul de Aur, sâmbătă seară, la Braşov, după interpretarea pieselor "Too Much Love Will Kill You" a lui Freddie Mercury şi "Reverie", compoziţie proprie.

Krivach spune că va folosi cei 10.000 de euro pe care i-a primit alături de trofeu pentru a investi în intrumente muzicale.

Pe locul doi s-au clasat suedezii de la Biondo, urmaţi de Tony Poptămaş & Desperado feat.Alexandra Ungureanu. Juriul a acordat un premiu special trupei 3Nity din Franţa, iar Anamari Dancs din România a primit premiul publicului.

Membrii trupei Biondo nu au fost prezenţi la conferinţa de duminică, din cauză că au plecat în Suedia, ei fiind reprezentaţi de managerul lor, Daniel Alexandrescu. Acesta a precizat că trupa va lansa în curând un album pe piaţa românească.

La petrecerea de final destinată tuturor participanţilor, Lars, liderul trupei, a declarat că este onorat de premiul primit şi că nu se aştepta la nimic din partea festivalului.

La rândul său, Tony Poptămaş s-a declarat mulţumit de rezultat, însă nu ştie dacă va mai participa şi la alte festivaluri în ţară, deoarece este foarte costisitor să vină în România din Norvegia.

"Trebuie să mă consult cu nevasta mea", a spus câştigătorul Cerbului de bronz.

Tripleţii de la 3Nity au declarat că în momentul în care li s-a pronunţat numele pe scenă nu au înţeles ce anume au câştigat, dar după ce au aflat că au fost premiaţi de juriu s-au simţit foarte onoraţi, deoarece acesta este cel mai important premiu din cariera lor.

Ei au ţinut neapărat să îl cunoască pe Laurenţiu Cazan, a cărui melodie "Say Something" au interpretat-o exemplar în concurs. După spectacol, ei au cântat melodia împreună la pian, în holul hotelului unde erau cazaţi.

"Faptul că am cântat împreună cu Laurenţiu Cazan, în particular, a fost ceva deosebit pentru noi. Pe toată durata festivalului am fost foarte relaxaţi şi ne-am simţit minunat. Sperăm să mai revenim şi cu alte ocazii", a spus unul dintre cei trei fraţi de la 3Nity.

Şi pentru Anamari Dancs premiul publicului înseamnă "apogeul carierei".

Fraţii de la 3Nity, Tony Poptămaş şi Krivach, au declarat că le-ar fi plăcut ca la masa câştigătorilor să se fi aflat şi Dragoş Chircu, iar Anamari ar fi vrut să se afle printre câştigători Tami&Nir din Israel şi Olia Tira din Moldova.

Nu toţi însă au fost mulţumiţi de jurizare. Cei care nu au reuşit calificarea nici măcar în finală s-au declarat total dezamăgiţi de jurizare. Alexander Prosek din Germania şi Maya din Solvenia consideră că faptul că din cinci premii trei au revenit românilor nu aduce cu sine o bună publicitate festivalului.

"Este păcat că se întâmplă asta. Înainte să vin la festival am avut multe comentarii pe internet ale artiştilor străini care îmi spuneau să nu merg la festival. Eu nu mă aşteptam să câştig nimic pentru că este primul concurs la care particip. Dar mi s-a părut nedreaptă jurizarea. Au fost mulţi artişti de valoare care au rămas pe dinafară şi nu au ajuns nici măcar în finală", a declarat Alexander pentru corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, managerul şi compozitorul Mayei din Slovenia, Ziga Pirnat, a declarat că juriul a fost extrem de subiectiv şi incorect deoarece a premiat prea mulţi români, iar singurul român care ar fi meritat într-adevăr un premiu nu a obţinut nimic.

"Dintre cei patru români finalişti, singurul care ar fi meritat să câştige ceva, care într-adevăr are voce foarte bună, Dragoş Chircu, nu a câştigat nimic. Credeam că în România e mai puţină corupţie decât este la noi în Slovenia. Se pare că ne-am înşelat. Cred că rezultatul acesta este o publicitate foarte prostă pentru festival şi pentru ediţiile care vor urma deoarece se transformă în festival naţional, mai degrabă", a spus Ziga Pirnat.

La rândul său, Alexandra (Belarus) consideră că faptul că au ajuns în finală patru români e oarecum ciudat. "E foarte interesant că sunt patru români în finală. Nouă ne-a plăcut Millenium şi Josefin, care n-au intrat. Sunt puţin dezamăgită", a spus ea.

Juriul care a desemnat câştigătorii a fost format din Dida Drăgan – preşedinte, Alfredo Tisocco (Italia), Antero Paivalainen (Finlanda), Eugen Doga (Moldova), Horia Moculescu, Marty Cintron (solist al trupei No Mercy), Rolf Wetzel (Germania), Valeriu Lazarov şi Victor Socaciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici