Reacţia Netflix după ce Iordania a cerut interzicerea serialului „Messiah”

Netflix apără noul serial „Messiah”, după ce Iordania, care susţinuse iniţial producţia, a solicitat interzicerea difuzării în ţară, relatează Cinema Blend.

3946 afișări
Imaginea articolului Reacţia Netflix după ce Iordania a cerut interzicerea serialului „Messiah”
Industria divertismentului nu poate evita controversele atunci când implică religia. Netflix s-a confruntat recent cu asfel de probleme, după ce un judecător brazilian a cerut retragerea filmului "Prima ispită a lui Hristos", pe motiv că ar fi o satiră la adresa lui Iisus. Apariţia personajului biblic în postura de homosexual a stârnit reacţii dure în Brazilia. De data aceasta, serialul „Messiah” riscă să fie interzis în Iordania, după ce Comisia Regală de Film a solicitat Netflix să nu difuzeze pelicula în ţară.
 
Un reprezentant al companiei americane a răspuns şi a declarat că Netflix nu a primit încă nicio cerere legală de a elimina „Messiah” din versiunea Netflix a ţării respective. A adăugat că serialul este o lucrare de ficţiune şi că nu se bazează pe niciun personaj biblic, figură sau religie. Toate producţiile Netflix oferă informaţiile necesare pentru a-i ajuta pe utilizatori să ia propriile decizii cu privire la ceea ce este potrivit pentru ei şi pentru familiile lor.
 
Situaţia este cu atât mai interesantă, cu cât unele scene ale serialului au fost filmate chiar în Iordania. Comisia Regală de Film a susţinut iniţial proiectul, iar autorităţile au văzut scenariile episoadelor înainte de a acorda un credit fiscal şi de a permite să se filmeze în zonă, potrivit Cinema Blend.
 

 
„Messiah” spune povestea unui om din Siria care devine un fel de profet fictiv, pe măsură ce câştigă atenţia publică . Serialul contestă credinţele moderne ale mai multor religii majore ale momentului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici