„Readucerea la viaţă” a lui James Dean, susţinută în totalitate de familia vedetei. Actorul ar putea reveni pe ecrane la 65 de ani de la moarte

Actorul James Dean ar putea să revină pe ecrane la 65 de ani de la moarte, familia vedetei afirmând că ”susţine în totalitate” introducerea regretatului actor, cu ajutorul tehnicii digitale, într-o peliculă despre războiul din Vietnam, notează Variety.

354 afișări
Imaginea articolului „Readucerea la viaţă” a lui James Dean, susţinută în totalitate de familia vedetei. Actorul ar putea reveni pe ecrane la 65 de ani de la moarte

James Dean ar putea să revină pe ecrane la 65 de ani de la moarte

Cineaştii care pregătesc pelicula “Finding Jack” afirmă că au reuşit să îi convingă pe membrii familiei lui James Dean să le permită să îl readucă pe ecran pe actorul care a decedat în 1955, cu ajutorul tehnologiei digitale.

Producătorii-regizori Anton Ernst şi Tati Golykh de la casa de filme Magic City Films şi producătorul Donald A. Barton din partea Artistry Media Group au arătat că au fost surprinşi să să primească sprijinul familiei celebrei vedete şi au promis că vor respecta moştenirea lui Dean.

Realizatorii intenţionează să folosească imaginea lui Dean în 30-40% din scenele pe care le vor filma.

“Familia a citit scenariul şi ne-a acordat întregul sprijin”, a spus Barton. “Am simţit că James Dean ar putea surprinde cel mai bine personajul la care ne gândeam”. “Cred că filmul îl va face cunoscut şi noilor generaţii de spectatori de cinema” a explicat Anton Ernst.

Magic City Films a anunţat în debutul American Film Market că a obţinut de la familie drepturile de a folosi imaginea vedetei şi de a-l distribui în rolul secundar.

James Dean a murit la 24 de ani într-un accident de maşină care a avut loc în 1955.

Pelicula “Finding Jack” este ecranizarea unui roman semnat de Gareth Crocker. Pornind de la faptul că aproximativ 10.000 de câini au fost abandonaţi la finalul războiului din Vietnam , “Finding Jack” spune povestea unei persoane profund afectate de depresie care îşi găseşte un motiv de a continua să trăiască după ce dă peste un câine rănit.

Studioul VFX canadian Imagine Engine şi compania sud-africană MOI Worldwide au început deja să recreeze corpul actorului pe calculator. Un alt actor va interpreta replicile personajului lui Dean.

Mai mulţi actori, printre care se numără Chris Evans, Elijah Wood, Bette Midler şi Dylan Sprouse s-au arătat nemulţumiţi de anunţ. “E groaznic”, a comentat Evans. “Poate reuşim să facem un computer să picteze şi un nou Picasso. Sau să compună vreo câteva piese de John Lennon”.

Pelicula ar urma să fie lansată pe 11 noiembrie 2020.

James Dean a jucat doar trei roluri principale, dar de fiecare dată a fost vorba despre titluri rămase în istoria cinematografie: "Rebel fără cauză", "La Est de Eden" şi "Uriaşul". Vedeta a murit într-un accident de maşină, în 1955, la doar 24 de ani, într-un moment în care era considerat una dintre figurile majore la Hollywood.

Taguri:
james dean,
revenire,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici