Record de donaţii pentru lupta contra SIDA: 11 milioane de dolari, strânse la gala amfAR

Starurile prezente la ediţia din acest an a galei amfAR, fundaţia americană contra SIDA înfiinţată de actriţa Elizabeth Taylor, au contribuit la strângerea în scopuri caritabile a unei sume record de 11 milioane de dolari, au anunţat organizatorii, joi.

112 afișări
Imaginea articolului Record de donaţii pentru lupta contra SIDA: 11 milioane de dolari, strânse la gala amfAR

Record de donaţii pentru lupta contra SIDA: 11 milioane de dolari, strânse la gala amfAR (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Harvey Weinstein şi Karl Lagerfeld au obţinut împreună peste 1 milion de dolari cu programul lor intitulat Cinema Against AIDS, prezentat în cadrul acestui dineu de caritate ce a avut loc joi seară la Hotel du Cap din Antibes. Programul a oferit şansa celor prezenţi de a licita pentru a obţine un rol într-un scurtmetraj regizat de Lagerfeld şi produs de Weinstein, scrie variety.com.

Pe lângă Karl Lagerfeld şi Harvey Weinstein, printre starurile prezente la eveniment s-au mai aflat Alec Baldwin, Janet Jackson, Kylie Minogue, Milla Jovovich, Carine Roitfeld, Michel Hazanavicius şi Berenice Bejo.

Gala amfAR este organizată în mod tradiţional în timpul Festivalului de Film de la Cannes.

Gala din acest an a inclus şi o prezentare de modă, desfăşurată sub patronajul lui Carine Roitfeld, fost editor-şef al revistei Vogue Paris. Toate cele 12 rochii prezentate au fost achiziţionate ca un lot unic şi s-au vândut cu 300.000 de euro.

Un tablou de Damien Hirst a fost achiziţionat cu 700.000 de euro şi un portret al actriţei Marilyn Monroe realizat de Andy Warhol şi-a găsit cumpărător pentru 600.000 de euro.

Un set de 18 fotografii realizate de Terry O'Neill, reprezentând portrete ale unor staruri, s-a vândut cu 180.000 de euro. Una dintre fotografii, care o înfăţişează pe actriţa Faye Dunaway, în dimineaţa zilei de după gala Oscar unde a fost premiată pentru rolul ei din filmul "Network", a fost cumpărată cu 70.000 de euro.

Un meci privat de tenis cu sârbul Novak Djokovic s-a vândut cu 90.000 de euro, iar un ceas Calibre de Cartier şi o şedinţă de masaj cu Heidi Klum au fost achiziţionate cu 65.000 de euro.

amFAR este o fundaţie americană care luptă împotriva SIDA. Înfiinţată în 1985 de actriţa Elizabeth Taylor, amFAR a reuşit să strângă de atunci peste 240 de milioane de dolari, care au fost investiţi în 2.000 de programe de cercetare dezvoltate în întreaga lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici