Record Guinness: Cea mai mare salată taboulé din lume, pregătită în Liban

Un număr de 300 de bucătari au stabilit, duminică, un nou record Guinness pentru cea mai mare salată taboulé din lume, una dintre cele mai cunoscute specialităţi din gastronomia libaneză.

65 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cea mai mare salată taboulé din lume, pregătită în Liban

Record Guinness: Cea mai mare salată taboulé din lume, pregătită în Liban (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sub supravegherea unui reprezentant al Guinness World Records, 250 de bucătari şi 50 de maeştri bucătari de la Şcoala publică de gastronomie din Liban au preparat o salată taboulé uriaşă, de peste 3,5 tone, pentru care au fost necesare 1.600 de kilograme de pătrunjel, 1.500 de kilograme de tomate şi 420 de kilograme de ceapă.

Sâmbătă, 250 de bucătari libanezi au stabilit un alt record Guinness, pentru cel mai mare platou cu hummus, preparând împreună peste două tone din acest piure de năut.

Organizatorii au anunţat că acesta este "un eveniment patriotic de amploare naţională", vizând să revendice caracterul libanez al hummusului, dar şi al salatei taboulé.

Cele două feluri de mâncare sunt obiectul unei dispute culturale între Israel şi Liban - doi vecini aflaţi în război -, în ceea ce priveşte originea şi naţionalitatea lor.

Hummusul este un amestec de năut, pastă de susan, ulei de măsline, suc de lămâie şi usturoi. Taboulé este o salată din bulgur (crupe de grâu), pătrunjel, ceapă, roşii tocate, ulei de măsline şi suc de lămâie.

În august, în oraşul Ehden, situat în nordul Libanului, a fost stabilit recordul pentru cel mai mare "kebbe" din lume, un fel de chiftea preparată din carne tocată, iaurt şi bulgur.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici