Record Guinness: Cel mai lung recital la pian

Romuald Koperski a cântat fără întrerupere la pian timp de 103 ore şi 8 secunde, stabilind astfel un nou record Guinness pentru cel mai lung recital la pian susţinut vreodată, informează Radio Polonia.

25 afișări
Imaginea articolului Record Guinness: Cel mai lung recital la pian

Record Guinness: Cel mai lung recital la pian (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Precedentul record era deţinut de Charkles Brunner din Ungaria - 101 ore şi 7 minute.

În vârstă de 54 de ani, Romuald Koperski şi-a încheiat recitalul aflându-se într-o formă perfectă şi a glumit declarând că ar fi putut să cânte timp de câteva săptămâni la rând, dacă nu ar fi fost obligat să înapoieze instrumentul proprietarului său.

Romuald Koperski a susţinut acest recital în holul unui centru comercial din oraşul polonez Gdansk. Repertoriul său a cuprins 66 de compoziţii muzicale şi a fost aprobat în prealabil de reprezentanţii Guinness Book.

Potrivit regulilor Guinness, repertoriul a trebuit să cuprindă lucrări de muzică clasică, diverse hituri internaţionale, muzică de film şi piese clasice de jazz. Improvizaţiile nu au fost permise. Pianistul nu avea voie să repete o piesă la un interval mai mic de patru ore şi a avut dreptul la pauze de câte cinci minute la fiecare oră.

Înregistrarea video a întregului recital va fi trimisă la Londra.

Romuald Koperski nu este doar un muzician, ci şi un temerar în domeniul călătoriilor. În 1998 muzicianul polonez a parcurs 4.500 de kilometri navigând pe fluviul Lena, singur, într-o barcă de cauciuc. El a organizat şi participat la o cursă de automobile trans-siberiană şi a participat la expediţia automobilistică Zurich-New York organizată în 1994.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici