Record Mondial: Patru români au jucat cel mai lung meci de padel din istorie – 25 de ore - GALERIE FOTO

Adrian Vodislav, Adrian Barbu, Gabi Moraru şi Dan Lazăr, foşti jucători profesionişti de tenis, au jucat padel timp de 25 de ore fără întrerupere şi au reuşit să stabilească un nou record mondial, în cadrul unui eveniment caritabil organizat în acest weekend de Organizaţia Salvaţi Copiii România.

483 afișări
Imaginea articolului Record Mondial: Patru români au jucat cel mai lung meci de padel din istorie – 25 de ore - GALERIE FOTO

Record Mondial: Patru români au jucat cel mai lung meci de padel din istorie – 25 de ore - FOTO

Jocul a început pe 17 şi s-a încheiat pe 18 septembrie la clubul PadelMania din parcul bucureştean Herăstrău, fiind supravegheat de şapte arbitri reprezentanţi ai Guinness World Records, care au ţinut scorul, s-au asigurat ca au fost respectate regulile Federaţiei Internaţionale de Padel şi au realizat un raport detaliat, care va fi verificat, împreună cu filmarea integrală a evenimentului.

În termen de şase luni, Guinness va da răspunsul final privind recordul mondial.

Padelul combină elemente de tenis, squash şi badminton şi este sportul cu cea mai rapidă creştere în popularitate din întreaga lume. Este jucat doar la dublu şi poate fi practicat atât în aer liber, cât şi în interior. În prezent, padelul are peste zece milioane de jucători activi la nivel mondial şi aproximativ 120 la nivel naţional.

Cei patru sportivi au avut dreptul să ia câte 90 de secunde de pauză între game-uri, pentru a se hidrata, pentru a mânca ceva şi pentru a se odihni. La sfârşitul unui set, aceştia s-au putut odihni 120 de secunde.

Evenimentul a fost unul caritabil, iar fondurile strânse vor merge către programele "Şcoală după Şcoală" şi "A doua şansă", dezvoltate de Organizaţia Salvaţi Copiii România.

"A fost foarte lung, toţi patru am trecut prin mai multe stări pe parcursul celor 25 de ore – fie aveam foarte multă energie, fie simţeam că nu mai putem rezista! Ne-au ajutat enorm însă cei care au venit să ne susţină! Vreau să le mulţumesc şi celor care au contribuit cu donaţii, cât şi cu încurajări şi sfaturi", a declarat Adrian Vodislav, jucător de padel.

Rafael Darkitos, fondator al PadelMania şi antrenorul celor patru sportivi pentru acest eveniment a afirmat: "A fost cu adevarat spectaculos, suntem cu toţii foarte fericiţi. Cred că acesta este un moment important pentru padel, atât la nivel internaţional, cât şi în România. Sper că românii vor juca de acum mai mult padel".

Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii a spus ca este mândră de Adrian Vodislav şi de colegii săi, i-a felicitat pentru efortul depus, pentru rezistenţă şi le-a mulţumit pentru generozitate.

Potrivit Salvaţi Copiii, Adrian Vodislav, Adrian Barbu, Gabi Moraru şi Dan Lazăr au strâns peste 14.000 de lei, atât din donaţii online, cât şi din donaţii făcute la evenimentul din weekend, prin licitaţie şi biletele la tombolă.

De asemenea, cei care doresc să îi susţină pe sportivi mai pot încă dona prin intermediul platformei Galantom .

Salvaţi Copiii, membru al Save the Children International, este o organizaţie neguvernamentală care militează activ pentru protecţia drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene şi cu legislaţia României.

În cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicaţi în programele şi campaniile Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Save the Children International este cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici