Recordul mondial al celui mai lung discurs din lume a fost doborât

Francezul Lluis Colet, în vârstă de 62 de ani, a doborât, sâmbătă, în oraşul Perpignan din sudul Franţei, recordul mondial pentru cel mai lung discurs din lume, după ce a vorbit fără întrerupere 124 de ore, timp de cinci zile şi patru nopţi.

408 afișări
Imaginea articolului Recordul mondial al celui mai lung discurs din lume a fost doborât

Recordul mondial al celui mai lung discurs din lume a fost doborât (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Discursul lui Colet, de origine catalană, i-a permis acestuia să intre în Cartea Recordurilor, după ce a fost omologat de trei inspectori ai prestigioasei publicaţii la faţa locului.

Cu cele 124 de ore vorbite fără încetare, acest orator fără pereche, consilier municipal şi totodată ghid la muzeul artelor şi tradiţiilor catalane, a detronat vechiul record deţinut de un indian, care reuşise să vorbească fără pauză timp de 120 de ore.

Lluis Colet mai deţinuse acest record în 2004, după ce a suţinut un discurs de 48 de ore fără întrerupere.

Instalat la bufetul gării din gara oraşului Perpignan, Lluis Colet a vorbit fără încetare de luni, 12 ianuarie ora 10.00, până sâmbătă, 17 ianuarie, ora 14.00. El s-a aflat sub permanenta supraveghere a unui medic, nu a dormit deloc şi a servit doar mese uşoare, pentru ca discursul să nu-i fie perturbat.

Alternând texte şi poezii ale marilor autori cu lucrările personale, el a vorbit multe ore despre Salvador Dali, pictorul pe care îl venerează, şi despre cultura catalană, pe care Colet o apără cu înverşunare.

Un public numeros a venit să îl susţină de-a lungul încercării sale de doborâre a recordului mondial, iar diverşi instrumentişti şi solişti i-au acompaniat, punctual, discursul. Cu toţii l-au aplaudat cu căldură la sfârşit.

Lluis Colet a dedicat acest record "tuturor celor care apără cultura şi limba catalană".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici