Red Hot Chili Peppers intră într-o "nouă eră rock": Lansează piesa "Dark Necessities" pe 5 mai - VIDEO

The Chilis au dezvăluit luni, pe pagina de Twitter a trupei, titlul următorului single pe care îl lanseză pe 5 mai, la nu mai puţin de cinci ani după ultimul lor album. Piesa se va numi "Dark Necessity" şi marchează "o nouă eră" pentru trupă, după cum spunea basistul Flea într-un interviu.

1050 afișări
Imaginea articolului Red Hot Chili Peppers intră într-o "nouă eră rock": Lansează piesa "Dark Necessities" pe 5 mai - VIDEO

Red Hot Chili Peppers intră într-o "nouă eră rock": Lansează piesa "Dark Necessities" pe 5 mai - VIDEO

Single-ul "Dark Necessities" este un teaser pentru ce va urma: în luna ianuarie, liderul trupei, Anthony Kiedis a destăinuit că formaţia face "brainstorming" şi muncă de creaţie pentru finalizarea viitorului album. Printre producătorii albumului se numără Danger Mouse şi producătorul britanicilor de la Radiohead, Nigel Godrich, transmite Entertainment Weekly.

"Compusesem multe piese înainte de a colbora cu Danger Mouse. Apoi noi spuneam, gata, am compus cântecul, dar Danger Mouse se opunea. Nu, hai să compunem alte piese în studio, zicea Danger Mouse. Ei bine, ne-am acomodat şi am compus alte piese, până în final. E bine că am făcut aşa", a spus Kiedis la show-ul radio Joney’s Jukebox găzduit de Steve Jones de la Sex Pistols.

"Danger Mouse e producătorul. Intrăm într-o nouă eră rock şi suntem entuziasmaţi. E totul nou şi diferit, fără a sacrifica punctele noastre forte", a spus basistul Flea într-un interviu acordat jurnaliştilor de la Q Magazine.

Înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani, de Flea (chitară bass) şi Anthony Kiedis (solist), buni prieteni din copilărie, grupul californian Red Hot Chili Peppers a devenit unul dintre numele majore din muzica rock a anilor 1990.

Trupa a lansat până în prezent 10 albume, debutând cu "The Red Hot Chili Peppers" (1984) şi continuând cu "Freaky Styley" (1985), "The Uplift Mofo Party Plan" (1987), "Mother's Milk" (1989), "Blood Sugar Sex Magik" (1991), "One Hot Minute", "Californication" (1999), "By the Way" (2002), "Stadium Arcadium" (2006) şi "I'm with You" (2011).

Una dintre cele mai de succes trupe din istoria rock, Red Hot Chili Peppers a vândut mai mult de 70 de milioane de discuri, inclusiv 5 LP-uri premiate de mai multe ori cu discul de platină, şi a câştigat şapte premii Grammy.

Trupa americană a susţinut un concert şi în România, pe 31 august 2012, la Arena Naţională din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici