Regina anulează "cu regret" întâlnirea cu familia regală de Crăciun. La Castelul Windsor erau invitate 50 de persoane

  • Prânzul de Crăciun al Reginei era programat marţi la Castelul Windsor.
  • Erau aşteptaţi aproximativ 50 de invitaţi, printre care şi prinţul Charles şi Camilla.
  • Regina a anulat prânzul ca "măsură de precauţie" pentru a încerca să salveze planurile de sărbători ale celor dragi.
  • Anul acesta este primul Crăciun al Reginei fătă soţului ei Philip.
5605 afișări
Imaginea articolului Regina anulează "cu regret" întâlnirea cu familia regală de Crăciun. La Castelul Windsor erau invitate 50 de persoane

Regina anulează "cu regret" prânzul de dinaintea Crăciunului. La Castelul Windsor erau invitate 50 de persoane

Regina a anulat ”cu regret” prânzul anual de Crăciun al familiei regale, care trebuia să aibă loc marţi, ca ”măsură de precauţie” pentru a încerca să salveze planurile festive ale celor dragi, pe fondul temerilor legate de varianta Omicron a coronavirusului, potrivit Daily Mail.

Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani, plănuia să primească aproximativ 50 de rude, inclusiv pe prinţul Charles şi Camilla, la un eveniment la Castelul Windsor săptămâna viitoare.

La o zi după petrecerea festivă, regina urma să se deplaseze cu elicopterul la Sandringham, în Norfolk, unde urmează să petreacă Crăciunul. Regina a anulat prânzul în familie ca măsură de "precauţie".
 
Surse regale au declarat că "există convingerea că este cel mai bun lucru pentru toţi cei implicaţi". 
 
Este al doilea an în care Regina anulează acest eveniment, care are loc de obicei la Palatul Buckingham. Anul trecut, ea a anulat prânzul atunci când au fost introduse restricţii stricte pe fondul răspândirii tulpinii Delta a coronavirusului.
 
Această decizie survine în contextul în care milioane de britanici au renunţat la planurile lor de sărbători pentru a-şi putea vedea familia în ziua de Crăciun, după ce Boris Johnson şi Chris Whitty au declanşat un "tsunami de anulări" pentru baruri şi restaurante, îndemnând ţara să socializeze doar dacă este necesar şi nu în grupuri mari sau cu străini. 
 
La evenimentul din acest an familia ar fi fost cea mai mare reuniune de la moartea Ducelui de Edinburgh, în aprilie. 
 
Familia regală plănuia să se alăture reginei la Sandringham în ajunul Crăciunului şi să se reunească pe 25 decembrie, aşa cum este tradiţia, înainte de a vizita biserica St Mary Magdalene. În prezent nu se ştie dacă acest lucru va avea loc.  

Regina a fost văzută ultima dată în public la o recepţie la Castelul Windsor pe 19 octombrie. A doua zi, ea a anulat o călătorie în Irlanda de Nord şi a fost dusă la spital peste noapte pentru ”teste preliminare” nedivulgate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici