"Regina", în regia lui Stephen Frears, va avea o continuare

Peter Morgan a început să lucreze la scenariul unei continuări a filmului "Regina/ The Queen", în regia lui Stephen Frears, care va trata relaţiile dintre fostul premier britanic Tony Blair şi preşedinţii americani Bill Clinton şi George W. Bush, informează variety.com.

2 afișări
Imaginea articolului "Regina", în regia lui Stephen Frears, va avea o continuare

"Regina", în regia lui Stephen Frears, va avea o continuare

Filmul se va concentra pe reacţiile lui Blair în momentul în care Clinton, un aliat liberal natural, i-a predat puterea lui Bush, care venea de la capătul celălalt al spectrului politic.

"Peter crede că acesta este un moment istoric de marcă, în care relaţiile dintre Marea Britanie şi Statele Unite s-au schimbat", a declarat producătorul Andy Harries.

Acesta va fi al treilea film din "trilogia Blair" scrisă de Morgan, care a început cu producţia de televiziune "The Deal" şi a continuat cu "Regina". Actorul Michael Sheen l-ar putea încarna din nou pe Tony Blair.

Morgan, recompensat cu un BAFTA pentru scenariul filmului "Ultimul rege al Scoţiei", a dorit iniţial să conceapă scenariul pornind de la drama care a înconjurat invazia Irakului, când Blair şi-a compromis funcţia după ce şi-a manifestat sprijinul total faţă de planurile lui Bush. În cele din urmă scenaristul s-a hotărât să prezinte originile acelor evenimente, dificultăţile lui Blair în procesul de tranziţie de la Clinton la Bush, care a avut loc cu câţiva ani mai devreme.

Proiectul urma să fie regizat de Stephen Frears, care a realizat şi "Regina", dar acesta a renunţat în favoarea lui Tom Hooper ("Frumoasa din Saigon", "Elisabeta I").

Filmările vor începe în aprilie 2008.

Peter Morgan a fost nominalizat la Oscar şi a primit un premiu Globul de Aur pentru scenariul filmului "Regina".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici