Regina Spaniei dă în judecată o companie aeriană low cost

Regina Sofia a Spaniei va da în judecată o companie aeriană low cost pentru folosirea neautorizată a imaginii sale într-o campanie publicitară considerată "ofensatoare" de Casa Regală, informează independent.co.uk

60 afișări
Imaginea articolului Regina Spaniei dă în judecată o companie aeriană low cost

Regina Spaniei dă în judecată o companie aeriană low cost

Nu este prima dată când compania aeriană low-cost difuzează reclame având ca protagoniste celebrităţi, fără a le cere acordul, stârnind astfel replici critice din partea VIP-urilor a căror imagine a fost folosită.

Advertiserul a lansat campania în care a folosit imaginea Reginei Sofia după ce aceasta a utilizat linia aeriană pentru a-şi vizita, la Londra, fratele bolnav. Compania a folosit imaginea reprezentantei Casei Regale, alăturând-o sloganului "Zboară ca un monarh", adăugând în textul reclamei menţiunea că "este un privilegiu pentru noi că Regina Sofia a zburat cu linia aeriană cu cea mai mare creştere din Spania". Ca gest de mulţumire, compania promitea în acelaşi text că va dona 4.400 de lire sterline unei fundaţii caritabile aleasă de Regină.

Casa Regală nu a apreciat însă gestul, anunţând printr-un purtător de cuvânt că nu va accepta nicio donaţie rezultată în urma utilizării nepotrivite şi fără consimţământ a imaginii Reginei Sofia.

În februarie anul trecut, aceeaşi companie a plătit suma de 60.000 de euro cuplului Nicolas Sarkozy - Carla Bruni, pentru utilizarea neautorizată a imaginii lor, în urma unui proces intentat de cuplul prezidenţial francez.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici