Regizoarea britanică Antonia Bird a murit

Regizoarea britanică Antonia Bird, cunoscută la nivel internaţional datorită filmului "Priest", a decedat joi, la vârsta de 54 de ani, informează hollywoodreporter.com.

270 afișări
Imaginea articolului Regizoarea britanică Antonia Bird a murit

Scenă din filmul "Priest", peliculă care a făcut-o cunoscută la nivel internaţional pe regizoarea britanică Antonia Bird (Captură video)

Originară din Londra, Antonia Bird s-a remarcat ca regizoare a câtorva episoade din serialul BBC "EastEnders", între 1985 - 1986, dar şi a filmului de televiziune "Cracker" (2006), cu Robbie Coltrane în rolul principal.

Succesul internaţional a venit odată cu filmul "Priest" (1994), cu Linus Roache în rolul principal, ce prezintă cu empatie şi realism criza de conştiinţă a unui preot catolic, scindat între iubirea faţă de Dumnezeu şi dezvăluirea adevărului.

Antonia Bird a mai regizat "O iubire nebună" (1995), o dramă romantică cu Drew Barrymore şi Chris O’Donnell, filmul poliţist "Ultima lovitură", cu Robert Carlyle, şi "Plăcerea de a ucide" (1999), o poveste despre canibalism cu Robert Carlyle şi Guy Pearce.

Împreună cu Robert Carlyle, jurnalistul Mark Cousins şi scriitorul Irvine Welsh, Antonia Bird a înfiinţat compania de producţie Four Way Pictures.

În ultimele luni, Antonia Bird era în faza de preproducţie cu o nouă dramă - "Cross My Mind", un film despre trei oameni singuri. De asemenea, aceasta a regizat câteva episoade din serialul BBC "The Village".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici