Regizorul filmului "Gravity", întrebat de un jurnalist ce dificultăţi a implicat filmarea în spaţiu. RĂSPUNSUL ironic al cineastului - VIDEO

Alfonso Cuarón, regizorul filmului "Gravity", a ironizat cu mult umor un jurnalist mexican care i-a pus o întrebare neinspirată, amuzantă prin naivitatea ei, în timpul unei conferinţe de presă.

1610 afișări
Imaginea articolului Regizorul filmului "Gravity", întrebat de un jurnalist ce dificultăţi a implicat filmarea în spaţiu. RĂSPUNSUL ironic al cineastului - VIDEO

Alfonso Cuaron (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Captivat de realismul acestui film, un jurnalist mexican i-a adresat regizorului Alfonso Cuarón o întrebare despre constrângerile tehnice impuse de o filmare în spaţiu. Alfonso Cuarón nu a ezitat să îi răspundă şi a făcut-o cu mult umor, informează lefigaro.fr.

"Gravity", filmul cu cel mai bun debut de box office pentru luna octombrie din întreaga istorie de la Hollywood, a reuşit astfel o nouă performanţă: i-a făcut pe anumiţi spectatori să creadă că o filmare de câteva zile în spaţiu ar fi posibilă.

În timpul unei conferinţe de presă care a fost organizată la Ciudad de Mexico, regizorul peliculei, Alfonso Cuarón, a fost întrebat de un jurnalist de la postul Mexico TV Azteca în legătură cu dificultăţile pe care le-a întâmpinat "filmând în aceste condiţii".

În acest lungmetraj SF, Sandra Bullock şi George Clooney ajung să plutească în derivă în spaţiu, în urma unui accident produs în afara capsulei lor spaţiale.

Regizorul Alfonso Cuarón a preferat să se amuze, oferind un răspuns plin de umor: "Ne-am transportat camerele de filmat cu o navetă rusească", a spus el, zâmbind. "Am plecat trei luni în spaţiu", a adăugat cineastul, prefăcându-se că se gândeşte la durata presupusei perioade petrecute pe orbita terestră.

Alfonso Cuarón a dezvăluit, totodată, că a "fost puţin cam stângaci în timpul antrenamentului". Din fericire, "odată ajunşi în condiţii de imponderabilitate, totul a devenit mai uşor".

Vizibil amuzat de situaţia creată, celebrul cineast a adăugat: "Este adevărat. Am chiar şi dovezi!".

Asigurându-l pe neinspiratul jurnalist că "într-un cadru, se vede reflectată într-un geam imaginea echipei de filmare care plutea în spaţiu", Alfonso Cuarón l-a sfătuit pe Carlos Perez "să verifice pe DVD, privind filmul imagine după imagine".

Acest interviu filmat a devenit în scurt timp foarte cunoscut pe internet. Pe Twitter, utilizatorii s-au amuzat teribil, ironizându-l pe jurnalistul mexican. O serie de cuvinte-cheie precum "PreguntoComoCarlosPerez" "("FacUnInterviuPrecumCarlosPerez") au început să apară pe această platformă de microblogging, în care internauţii pretind că pun întrebări despre dificultatea de a filma viteza lui Superman şi de a regiza "În căutarea lui Nemo" filmând tot timpul sub apă.

Ironiile au fost atât de numeroase, încât jurnalistul în cauză s-a văzut nevoit să se scuze pe această reţea de socializare. "Iartă-mă, Twitter, pentru că sunt un profesionist angajat în domeniul informării", a scris Carlos Perez pe contul său, adăugând apoi: "Să nu-mi spuneţi că am fost singurul care a avut acel dubiu".

Potrivit jurnaliştilor de la Le Figaro, frazele sale par glumeţe, deşi ele lasă să planeze un dubiu asupra sincerităţii din întrebarea lui iniţială (adresată cineastului Alfonso Cuarón, n.r.).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici