Regizorul şi scenaristul John Hughes, autorul seriei "Singur acasă", a murit

Regizorul şi scenaristul american John Hughes, autorul unora dintre cele mai memorabile comedii ale anilor 1980, cel care l-a ajutat pe Macaulay Culkin să devină un star de talie mondială, a decedat, joi, în urma unui infarct, la vârsta de 59 de ani.

186 afișări
Imaginea articolului Regizorul şi scenaristul John Hughes, autorul seriei "Singur acasă", a murit

Regizorul şi scenaristul John Hughes, autorul seriei "Singur acasă", a murit

John Hughes, care, în ultimul deceniu, a trăit departe de Hollywood, preferând viaţa de fermier în statul Illinois, a murit în Manhattan (New York), unde se afla într-o vizită de familie.

Hughes a regizat în anii '80 o serie de filme cu succes la public, precum "The Breakfast Club" (1985), "O ciudăţenie a ştiinţei" (1985), "O zi din viaţa unui ştrengar" (1986), cu Matthew Broderick, şi "Avioane, trenuri şi automobile" (1987).

În calitate de scenarist a obţinut cele mai mari succese, în anii '90, când a scris scenariile pentru filmul "Singur acasă" (1990) şi continuările acestuia, "Singur acasă 2 - Pierdut în New York" (1992) şi "Singur acasă 3" (1997), care l-au făcut celebru pe copilul-actor Macaulay Culkin, în prezent în vârstă de 28 de ani.

John Hughes a scris, totodată, scenariile pentru trei din cele cinci filme din franciza "Beethoven", al cărei erou era un câine din rasa Saint-Bernard, dar şi pentru versiunea cinematografică a clasicului film de animaţie "101 Dalmaţieni" (1997).

Considerat la Hollywood drept omul care a relansat cinematografia pentru adolescenţi şi care a făcut populare comediile destinate întregii familii, John Hughes şi-a redus considerabil activitatea profesională în ultimii ani.

John Hughes era căsătorit, tată a doi copii şi avea patru nepoţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici