REPORTAJ: Cirque du Soleil i-a bucurat pe români, cu acrobaţiile spectaculoase din show-ul "Quidam" - FOTO

Cirque du Soleil şi-a început, joi, "aventura" în România, reuşind să-i bucure pe spectatorii prezenţi la Pavilionul Central Romexpo, pentru a urmări show-ul "Quidam", cu acrobaţii impresionante şi momente hazlii, realizate de artiştii companiei canadiene, care s-au deghizat în fiinţe supranaturale.

1687 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Cirque du Soleil i-a bucurat pe români, cu acrobaţiile spectaculoase din show-ul "Quidam" - FOTO

REPORTAJ: Cirque du Soleil i-a bucurat pe români, cu acrobaţiile spectaculoase din show-ul "Quidam" (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Joi, la ora 20.00 - aşa cum era anunţat -, pe scena amplasată în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, şi-a făcut apariţia un artist al companiei canadiene Cirque du Soleil. Cu o atitudine hazlie, acrobatul i-a ajutat pe spectatorii întârziaţi să-şi găsească locurile şi chiar l-a luat alături de el, pe scenă, pe un bărbat din public, care, în doar câteva secunde, "s-a transformat", în artist Cirque du Soleil. Totul s-a petrecut cu ajutorul "oamenilor în alb", pe care, pe tot parcursul show-ului, spectatorii au reuşit să îi cunoască mai bine şi să le descopere calităţile artistice.

Aşadar, show-ul a început, fix la ora la care a fost anunţat, în aplauzele publicului. O scenă care, aparent, n-ar avea nimic spectaculos: un bărbat şi o femeie stau pe scaune şi îşi văd de ale lor.

Dar, când activităţile lor se "mută" la câţiva metri deasupra scenei, când în faţa publicului apar zeci de artişti, ale căror acrobaţii par greu de imaginat, iar muzica şi dansul completează armonios tabloul unui spectacol de succes, atunci experienţa trăită de public la show-ul "Quidam" poate fi descrisă drept unică şi emoţionantă.

Un spectator amator ar putea crede - la prima vedere - că nu este foarte complicat să realizezi unele acrobaţii. Cât de greu ar putea fi, de exemplu, să te "joci" într-un cerc? Văzându-i pe artiştii companiei Cirque du Soleil, nimic nu pare greu nici pentru cel mai netalentat spectator. Teoretic vorbind. Mişcările perfect realizate, uşurinţa execuţiei şi zâmbetele de pe chipurile artiştilor fac ca totul să pară foarte simplu. Însă, pe cât de facile par acrobaţiile la început, pe atât de complicate se dovedesc a fi în cele din urmă, încât spectatorii ar putea să se întrebe dacă nu cumva au în faţă o hologramă, pentru că pare greu de crezut ca astfel de mişcări să fie executate atât de corect şi armonios live. Cu toate acestea, artiştii Cirque du Soleil sunt reali, iar acrobaţiile lor, executate perfect, sunt rodul unor sute de ore de antrenament, a unei concentrări minuţioase şi a dorinţei de a arăta publicului momentele frumoase ale show-ului "Quidam".

Atât copiii, cât şi adulţii prezenţi la prima reprezentaţie a spectacolului "Quidam", în România, s-au arătat încântaţi de prestaţia artiştilor companiei Cirque du Soleil. "Fabulos", "Incredibil", "Perfect" sunt doar câteva dintre cuvintele care se puteau auzi venind din partea publicului, în timpul show-ului. Cei mai curioşi dintre copii cereau mai multe explicaţii de la părinţi: "Ce are pe spate băiatul acela?", "Cum stă acolo sus?", "Cum reuşeşte să o ţină pe fată fără să se folosească de mâini?". Mici curiozităţi care să-i facă pe cei mici să înţeleagă mai bine munca celor de la Cirque du Soleil.

În definitiv, unele dintre jocurile pe care cei de la Cirque du Soleil le-au pregătit pentru show obişnuiau să le facă şi copiii. Şi, poate, încă le mai fac. De exemplu, banalul joc cu coarda a fost adus şi pe scena de la Romexpo. Grupuri de artişti le-au adus aminte spectatorilor cât de frumoasă este această activitate. Însă, ceea ce fac aceştia pe scenă depăşeşte cu mult joaca infantilă a copilului de rând. Viteza execuţiei, mişcările complicate, dar realizate fără greşeală, şi zâmbetul contagios al artiştilor aduc jocul cu coarda la un alt nivel.

Într-o lume tehnologizată, în care, parcă, întreaga viaţă se derulează în faţa calculatorului sau a gadgeturilor, care mai de care mai performante, show-ul "Quidam", al celor de la Cirque du Soleil, l-ar putea face pe spectatorul, care, timp de aproximativ două ore, a văzut cele mai interesante şi captivante acrobaţii, să realizeze că lumea copilăriei nu este încă pierdută şi poate fi readusă la viaţă foarte simplu.

Un moment interesant al show-ului susţinut de artiştii companiei Cirque du Soleil la Bucureşti a fost şi acela în care unii spectatori au fost invitaţi pe scenă să facă parte din "Quidam". Lăsând la o parte sacourile elegante şi pantofii cu toc, spectatorii invitaţi pe scenă, alături de acrobaţii Cirque du Soleil, s-au transformat în artişti şi au adus zâmbete pe chipurile celor prezenţi la Romexpo, prezentând un moment plin de umor.

Joi seară, la show-ul "Quidam", spectatorii au râs, au stat nemişcaţi, în unele momente, parcă, de teamă să nu-i deranjeze pe artiştii care executau acrobaţii complicate, au ascultat muzică live - pentru că Cirque du Soleil are o trupă de cântăreţi care asigură live muzica spectacolului -, au urmărit fiinţele supranaturale cum fac fel şi fel de exerciţii dificile de echilibristică şi, de fiecare dată când a fost cazul, au aplaudat frenetic.

După aproximativ două ore, toţi artiştii care au adus spectacolul "Quidam", la Bucureşti, au urcat pe scenă şi au fost prezentaţi, în aplauzele călduroase ale publicului.

Distribuţia spectacolului "Quidam" include 45 de artişti, dar echipa Cirque du Soleil care a venit în România numără în total 110 persoane.

Toţi artiştii au truse de machiaj proprii, cu care călătoresc în turneu. Fiecare artist îşi aplică singur machiajul - trupa are manuale detaliate pas cu pas, cu ilustraţii, care îi ajută pe artişti să îşi ducă la bun sfârşit uimitoarele transformări în fiinţe supranaturale.

Pentru buna organizare a spectacolului, Cirque du Soleil angajează specialişti locali din domenii variate: doctori, maseuri, kinetoterapeuţi, cizmari - vopsitori de pantofi şi croitori.

În ciuda dimensiunii impresionante a bagajelor, întreaga garderobă "Quidam" poate fi împachetată şi gata de drum în mai puţin de o oră. Mai mult decât atât, durează patru ore ca show-ul să fie dezasamblat complet, până la ultimul şurub, şi încărcat în camioane.

Un spectacol multipremiat, într-o cheie mai tenebroasă decât "Saltimbanco" şi "Alegria" - celelalte două producţii ale Cirque du Soleil care au fost prezentate până acum România -, "Quidam" este o experienţă unică şi emoţionantă care poate captiva spectatorii de toate vârstele, informează organizatorii evenimentului, Events. La Bucureşti, artiştii vor mai susţine încă cinci reprezentaţii.

Porţile Pavilionului Central al Romexpo se deschid cu o oră înainte de fiecare spectacol, iar programul reprezentaţiilor este următorul: 30 ianuarie, ora 20.00, 31 ianuarie, orele 16.00 şi 20.00, şi 1 februarie, orele 13.00 şi 17.00.

Accesul în Romexpo se face din Bulevardul Expoziţiei, intrarea B. Parcarea este gestionată de Romexpo, cu plată (15 lei pe zi). Vor fi deschise parcările B şi C. Pentru locurile rămase în vânzare la data reprezentaţiilor va exista o casă de bilete la intrarea în Romexpo. În incinta Pavilionului Central va fi disponibilă garderobă (cu plată). Băuturile răcoritoare şi mâncarea vor putea fi achiziţionate pe bază de jetoane.

Biletele pentru spectacolul "Quidam" pot fi cumpărate şi prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti), la preţuri diferite, în funcţie de categorie: VIP - 500 de lei (adulţi) şi 350 de lei (copii), premium - 350 de lei (adulţi) şi 245 de lei (copii) şi tribune - între 150 şi 250 de lei (adulţi) şi între 105 şi 175 de lei (copii). Mai multe categorii de bilete sunt epuizate în acest moment, la toate cele şase reprezentaţii.

Istoria Cirque du Soleil a început în 1984, de la un grup de 20 de artişti de stradă. În prezent este o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are aproximativ 4.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.200 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe, din aproximativ 40 de ţări, de pe şase continente, s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până acum de Cirque du Soleil. Mai multe informaţii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici