REPORTAJ - Muzica sună bine în campanie: Trăistariu, Benone Sinulescu, Voltaj, în concerte electorale

Mihai Trăistariu are peste 40 de concerte în campania electorală, la invitaţia tuturor partidelor, Benone Sinulescu preferă să cânte în meleagurile natale din zona Buzăului, Maria Cârneci este relativ aglomerată, în timp ce Holograf, Voltaj şi Vunk sunt mai puţin prezenţi în spectacole electorale.

632 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ - Muzica sună bine în campanie: Trăistariu, Benone Sinulescu, Voltaj, în concerte electorale

REPORTAJ - Muzica sună bine în campanie: Trăistariu, Benone Sinulescu, Voltaj, în concerte electorale (Imagine: Liviu Adascalitei / MediafaxFoto)

Mihai Trăistariu se numără printre cei mai solicitaţi cântăreţi în campania pentru alegerile locale, care se vor desfăşura pe 10 iunie, artistul având programate până în prezent 46 de concerte.

"Chiar acum am negociat un alt concert, însă problema este că mi se suprapun. Pentru 2 iunie am solicitări pentru patru concerte, dar nu am cum să le susţin pe toate şi mor de ciudă. Toţi mi le înghesuie în ultima perioadă de campanie", a declarat Mihai Trăistariu pentru MEDIAFAX, precizând că susţine şi câte două-trei concerte pe zi. "Spre exemplu, pe 2 iunie am concert la Moineşti şi pe 3 iunie la Oţelul Roşu. Tai ţara în două. Este foarte aiurea programul", s-a plâns Mihai Trăistariu.

Cântăreţul îşi explică "succesul său electoral" prin faptul că programul său în concertele pe care le susţine în campanie este diversificat, incluzând şi un sfert de oră de folclor.

În ceea ce priveşte forţele politice dornice să se promoveze prin intermediul lui Trăistariu, cântăreţul a spus că a fost contactat de USL, PDL, Partidul Poporului Dan Diaconescu, dar şi de candidaţi independenţi.

În privinţa sumelor pe care le solicită candidaţilor, Mihai Trăistariu a spus că percepe un tarif standard de 1.500 de euro pe concert, dar este dispus să negocieze. "Nu prea se înghesuie nimeni cu banii", a spus Trăistariu. Pentru perioada următoare Trăstariu are pregătite concerte în oraşe precum Oneşti, Piatra Neamţ, Bârlad, Timişoara etc.

Şi cântăreţul Benone Sinulescu este foarte solicitat în această perioadă electorală. "Am foarte multe concerte în perioada asta, alături de celebra trupă Millenium. Mă duc cu toate partidele, pentru că eu nu am culoare politică. Politica mea este cântecul şi îmi fac meseria de artist", a declarat pentru MEDIAFAX Benone Sinulescu.

Interpretul a spus că a susţinut deja concerte în zona Buzăului, unde va merge şi în următoarea perioadă a campaniei. "În zona Buzăului mă duc pentru că sunt meleaguri natale şi pot să ajung aşa şi la casele mele de la Siriu, care sunt în renovare", a spus Benone Sinulescu. El a mai afirmat că şi după încheierea campaniei va fi foarte ocupat, pentru că în 6 iunie va pleca împreună cu trupa Millenium în Canada, pentru un turneu de o lună.

"Normal că am fost solicitată, pentru că mă recomandă statutul", a declarat, la rândul său, cântăreaţa Maria Cârneci, referitor la cererile de a cânta în concerte electorale. Artista a precizat că motivul care o face să accepte asemenea propuneri este dorinţa de a fi aproape de public şi nu preferinţa pentru un partid sau altul. "Artiştii nu au partide. Partidul nostru este muzica şi bunul simţ", a explicat artista, adăugând: "Noi avem prieteni în toate partidele. Nu mă deranjează oamenii dintr-un singur partid. Dacă sunt invitată, mă duc. Interesul meu este să fie publicul mulţumit".

Maria Cârneci defineşte perioada electorală actuală ca fiind "relativ aglomerată". "Nu mai e entuziasmul din 2008 şi nu mai sunt atâtea concerte (..) în 2008 cred că cântau şi ăia care nu erau cântăreţi", spune Cârneci. Cântăreaţa a spus că, indiferent de eveniment, practică aceleaşi tarife pentru spectacolele sale.

Faţă de alte campanii electorale, nici interpreţii de manele nu au susţinut foarte multe concerte. "Nu am avut prea multe concerte. Bogdan Artistul, Cristiana şi Copilul de Aur au susţinut concerte în campanie, pe la Zilele oraşului. Mai sunt solicitări pentru ultima parte a campaniei, dar nu e nimic bătut în cuie", a declarat pentru MEDIAFAX cântăreţul şi impresarul Dan Bursuc. El a precizat că preţurile sunt "rezonabile datorită situaţiei nefavorabile", sub 1.500 de euro pentru un concert.

Pe de altă parte, Călin Goia, solistul trupei Voltaj, a declarat pentru MEDIAFAX că, până în prezent, formaţia nu a susţinut niciun concert în timpul campaniei. "Vom avea astfel de concerte în ultima săptămână, la Ploieşti, Suceava şi Orăştie", a spus Călin Goia, precizând că pentru aceste concerte au fost contractaţi de USL şi PDL. În ceea ce priveşte tarifele solicitate pentru aceste concerte, Gălin Goia a spus că tarifele sunt mai mari decât cele pentru un concert normal.

În schimb, trupa Holograf nu a fost foarte implicată în această campanie electorală. "Nu prea suntem implicaţi şi nu am fost solicitaţi în acest sens", a declarat pentru MEDIAFAX Dan Bittman, liderul trupei Holograf.

Totuşi, potrivit lui Bittman, trupa Holograf a cântat o dată la o asemenea manifestare, "într-un parc din Bucureşti", pentru Neculai Onţanu, candidat din partea UNPR la Primăria sectorului 2.

În schimb, Andra este foarte ocupată în această perioadă, fiind invitată să cânte în mai multe oraşe. "Majoritatea artiştilor sunt solicitaţi în această perioadă. Noi am susţinut şi vom mai susţine concerte în această campanie", a declarat pentru MEDIAFAX managerul cântăreţei, Alexandru Mihai. El a spus că Andra a fost invitată să cânte de toate partidele, recitalurile desfăşurându-se în general în cadrul manifestărilor prilejuite de zilele oraşelor respective. În ceea ce priveşte tarifele practicate, Alexandru Mihai a mai spus că acestea sunt în funcţie de "cota şi brandul artistului".

Pe de altă parte, Cornel Ilie, liderul trupei Vunk, a spus că membrii grupului au fost invitaţi să susţină concerte în campanie. "Am cântat la Eforie şi urmează să cântăm sigur la Ploieşti. Au fost invitaţii din partea unui partid, dar condiţia noastră este că nu ne asociem cu un partid sau cu un candidat. Mergem şi susţinem un concert normal", a explicat Cornel Ilie.

Faţă de alte campanii, preţurile sunt cam la fel, însă în campanie artiştii pot cere tarife aproape duble faţă de un concert normal. "În general, niciunul din preţurile din campanie nu prea reflectă realitatea. Politicienii încearcă să profite de noi, iar noi ridicăm preţurile", a mai spus Cornel Ilie.

La rândul său, cântăreţul Dan Helciug a spus că deocamdată nu a cântat în campanie, însă are câteva propuneri spre sfârşitul campaniei. "Probabil că o să le onorăm, pentru că nu este un lucru rău. Sunt tot evenimente la care vine publicul", a declarat pentru MEDIAFAX Dan Helciug.

În schimb, cântăreţul Călin Geambaşu a spus că nu prea este interesat de concertele electorale. "Eu nu prea am mers pe ideea asta de concerte electorale în ultimii ani şi nu sunt decis dacă să mă implic acum în aşa ceva. În perioada de campanie noi nu avem o marketare în direcţia asta. Noi suntem calaţi pe zona de privat, premium", a mai spus Geambaşu.

Dacă majoritatea artiştilor s-au ferit să spună explicit preţurile pe care le percep pentru a susţine un concert în campania electorală, Cornel Ilie de la Vunk a explicat că, în general, un artist debutant, ale cărui piese au început să fie difuzate pe posturile de radio, poate să perceapă un tarif de 1.500 de euro. Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte limita superioară, tarifele percepute nu ajung la câteva zeci de mii de euro.

(Material realizat de Madalina Cerban şi Oana Ghita; madalina.cerban@mediafax.ro,oana.ghita@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici