REPORTAJ: Robbie Williams a "descoperit" că e iubit în România şi le-a oferit fanilor un show de neuitat - FOTO, VIDEO

Robbie Williams a susţinut, vineri, primul său concert în România şi, încă de la debutul show-ului - care a fost unul energic şi plin de momente de neuitat -, s-a arătat surprins de numărul mare de spectatori prezenţi, mărturisind că nu se aştepta să fie atât de cunoscut în ţara noastră.

6731 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Robbie Williams a "descoperit" că e iubit în România şi le-a oferit fanilor un show de neuitat - FOTO, VIDEO

REPORTAJ: Robbie Williams a "descoperit" că e iubit în România şi le-a oferit fanilor un show de neuitat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Show-ul de la Bucureşti al lui Robbie Williams se înscrie în categoria celor de neuitat, un concert de care spectatorii din România s-au bucurat şi i-au arătat acest lucru şi cântăreţului britanic. Deşi vor apărea multe reacţii negative legate de acest show, cele mai multe privind modul de organizare, un lucru este cert: Robbie Williams a "distrat" peste 60.000 de români, timp de două ore, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Şi nu doar fanii s-au arătat încântaţi de acest eveniment, dar şi Robbie Williams a dat impresia că a fost plăcut impresionat de spectatorii români şi de show-ul din Capitală.

GALRIE FOTO

În Piaţa Constituţiei, accesul a fost permis de la ora 16.00. Cei mai înfocaţi fani ai artistului au venit din timp şi s-au aşezat în faţa scenei sau cât mai aproape de aceasta, pentru a-l vedea şi auzi cât mai bine pe cântăreţul britanic. Au avut ceva timp de aşteptat, pentru că, înainte ca Robbie Williams să urce pe scenă, au cântat în deschidere artista română Delia şi cântăreţul britanic Lemar. Dacă la show-ul Deliei, publicul n-a fost atât de numeros şi dornic de a se distra, la cel susţinut de Lemar spectatorii au început să aplaude şi să intre în atmosfera de concert. Show-ul Deliei a început la ora 18.40, iar, la ora 19.00, din cauza unor probleme tehnice, s-a oprit sunetul. După aproximativ trei minute, show-ul a fost reluat şi a durat circa 30 de minute. În ceea ce priveşte recitalul lui Lemar, acesta a început la ora 19.45 şi a durat 45 de minute, iar artistul britanic a primit, înainte de a ieşi din scenă, un steag al României.

Numărul fanilor a crescut pe măsură ce s-a apropiat momentul începerii show-ului lui Robbie Williams, iar zona amenajată în Piaţa Constituţiei pentru acest eveniment a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 60.000 de fani ai artistului britanic.

La ora 21.00, după multe ore de aşteptare, show-ul lui Robbie Williams a început. Artistul a urcat pe scenă îmbrăcat în negru şi a cântat piesa "Let me entertain you", care dă şi numele turneului internaţional pe care starul britanic îl susţine în prezent în peste 10 ţări.

Încă de la primele acorduri, românii i-au arătat lui Robbie Williams că sunt fani adevăraţi şi au cântat împreună. A urmat piesa "Rock DJ", după care artistul a salutat publicul în limba română: "Bună seara, Bucureşti!".

"Sunt chiar faimos aici", le-a spus artistul britanic românilor, arătându-se surprins că sunt atât de mulţi spectatori la concertul său, după care s-a prezentat, spunând că numele său este Robbie "Fucking" Williams, şi le-a promis fanilor un show special, care a durat două ore. Cuvântul principal al show-ului de la Bucureşti a fost "fuck", căruia i s-au adăugat cele din familia lexicală a acestuia.

După ce a cântat piesa "Monsoon", Robbie Williams s-a prezentat: "Numele meu este Robbie Williams, sunt din Anglia, m-am născut în 1974, am fost la şcoală, am abandonat şcoala, m-am alăturat unei trupe de băieţi (...), am părăsit trupa de băieţi şi m-am îngrăşat, am fost la reabilitare şi am plecat de la reabilitare şi apoi m-am îngrăşat din nou, m-am întors la reabilitare, m-am îngrăşat din nou şi apoi am slăbit, apoi am scris «Angels» şi am devenit un superstar internaţional", le-a spus artistul britanic românilor, după care "le-a testat" cunoştinţele, cântând împreună cu ei versurile piesei "Come Undone". Acest lucru l-a făcut pe tot parcursul show-ului, în pauzele dintre melodii cântând alături de public versuri ale unor piese celebre.

"Incredibil, nu ştiu ce să spun. Îmi pare rău că asta este prima dată când vin aici. Ce naiba! Nu ştiam că voi mă cunoaşteţi. Adică, sunt destul de faimos în Anglia, dar...", le-a mai transmis artistul britanic românilor.

În continuare, Robbie Williams a interpretat, printre altele, piese celebre ca "The Road to Mandalay", "Better Man" - pe care a cântat-o împreună cu tatăl său -, "Supreme", "We Will Rock You", "I Love Rock 'n' Roll", "No Regrets".

În timpul show-ului, Robbie Williams le-a complimentat pe românce, spunându-le că sunt foarte frumoase, iar, la un moment dat, a coborât de pe scenă şi a invitat o fată să meargă cu el "în pat". Decorul de pe scenă era amenajat ca şi cum cei doi s-ar fi aflat împreună într-un pat, astfel că "şi-au făcut de cap", în timp ce Robbie Williams a interpretat piesa "Candy".

Un alt moment care i-a confirmat lui Robbie Williams că românii îi cunosc piesele a fost în timpul interpretării melodiei "Feel". Versurile "I just wanna feel/ real love/ feel the home that I live in" au răsunat, vineri seară, în Piaţa Constituţiei, cântate de peste 60.000 de spectatori.

Şi următorele piese - "Royals", "Millennium", "Whole Lotta Love" - au fost cântate tot cu ajutorul fanilor din România ai artistului, care au venit pregătiţi la concert.

În jurul orei 22.25, Robbie Williams le-a mulţumit românilor, le-a urat o noapte bună şi a ieşit de pe scenă. Aplaudat de cei prezenţi, artistul britanic s-a reîntors destul de repede pe scenă, pentru a le oferi fanilor alte câteva minute de muzică de calitate.

Aşadar, Robbie Williams s-a întors pe scenă şi a interpretat piesa "Bohemian Rhapsody", un cover al melodiei trupei Queen, scrisă de Freddie Mercury şi înregistrată pe albumul "A Night at the Opera", apărut în 1975. În continuare, starul britanic a interpretat piesa "Freedom" şi apoi i-a cântat, împreună cu publicul, "La mulţi ani!" lui George Michael, a cărui zi de naştere a fost pe 25 iunie.

După ce a interpretat melodia "She's the one", Robbie Williams le-a spus fanilor "Mulţumesc" în limba română, după care a continuat în limba engleză: "România, ai fost al naibii de minunată".

"Nu ştiam că sunt atât de mulţi oameni care vor veni să vadă show-ul, sper că v-aţi distrat", a mai spus artistul în încheierea concertului.

La finalul concertului din Piaţa Constituţiei, Robbie Williams a interpretat piesa "Angels", urmată de un cover după melodia "I did it my way". Artistul a părăsit scena pe refrenul piesei "Angels" cântat de fani, nu înainte de a primi un steag al României.

La final, pe cele trei ecrane cu care a fost dotată scena, au fost proiectate imagini cu publicul şi Casa Poporului.

Robbie Williams a susţinut concertul în stilul său caracteristic, a glumit cu fanii, a făcut show, s-a îmbrăcat în fustă, pe care şi-a ridicat-o în repetate rânduri, a distrat zeci de mii de oameni, care nu doar că au cântat împreună cu el, dar s-au distrat alături de el, a mulţumit românilor, dar i-a şi mulţumit pe aceştia.

În jurul orei 23.00, show-ul s-a încheiat, iar fanii au părăsit zona de concert, lăsând în urmă grămezi de pahare goale.

Reacţia fanilor s-a văzut în timpul concertului, iar cea a lui Robbie Williams a venit după terminarea show-ului, când starul britanic a scris pe platforma de socializare Twitter: "Bucharest: sometimes its that good its indescribable. As good as any show Ive ever done.. you were unbeatable tonight x (Bucureşti: uneori e atât de bine încât e de nedescris. La fel de bun ca orice show pe care l-am susţinut vreodată... aţi fost imbatabili în această seară). Mesajul artistului este însoţit de o fotografie de la finalul concertului în care el şi trupa sa mulţumesc fanilor din România.

Scena pe care a urcat Robbie Williams a măsurat 57 de metri lungime şi 30 de metri adâncime, iar întreaga producţie a fost pregătită de 300 de membri ai staff-ului şi 150 de maşinişti, paza fiind asigurată de 600 de agenţi de securitate.

Concertul lui Robbie Williams a făcut parte din turneul internaţional "Let me Entertain You", care se desfăşoară în peste 10 ţări.

Turneul "Let Me Entertain You" a debutat pe 25 martie, la Madrid, şi a mai inclus show-uri în oraşe precum Barcelona (26 martie), Paris (30 martie), Moscova (12 aprilie), Bratislava (18 aprilie) şi Tel Aviv (2 mai). Seria de concerte include cele mai cunoscute şi de succes cântece ale lui Robbie Williams.

Robbie Williams, în vârstă de 41 de ani, s-a bucurat de un succes uriaş după ce a părăsit grupul Take That, lansând o serie de albume şi de single-uri precum "Angels" şi "Millennium" şi semnând un contract cu casa EMI în 2002, în valoare de mai multe zeci de milioane de dolari. Însă, în momentul în care albumul său "Rudebox" a fost lansat în 2006 - urmat de "Reality Killed the Video Star" în 2009 -, Robbie Williams era considerat o prezenţă tot mai ştearsă în peisajul muzicii pop britanice şi eşuase în încercarea sa de a se impune pe piaţa muzicală americană.

În 2010, Robbie Williams s-a reunit cu foştii lui colegi din grupul Take That, alături de care a înregistrat albumul de mare succes "Progress", promovat printr-un turneu extrem de profitabil în 2011. Cântăreţul spune că această experienţă l-a ajutat să îşi recapete încrederea în propriile forţe, convingându-l de faptul că încă mai poate să aibă succes susţinând concerte pe stadioane mari, în calitate de artist solo.

Artistul britanic şi-a lansat cel de-al şaptelea album de studio, "Under the Radar Volume 1", la începutul lunii decembrie 2014.

Concertul de la Bucureşti al lui Robbie Williams a fost o producţie semnată de Marcel Avram, împreună cu D&D East Entertainment şi East European Production.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici