- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.07.2013, 08:00)
- Oana Ghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţeta de weekend: Caponata - mâncare de vinete specific italiană
Caponata, o tocană de vinete specifică bucătăriei din sudul Italiei, poate fi servită rece sau caldă, ca fel principal sau garnitură, în special pentru friptura de vită, şi garantează aromele Mediteranei pe masa oricărui îndrăgostit de bucătăria simplă.
4110 afișări
Reţeta de weekend: Caponata - mâncare de vinete specific italiană (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Elementele esenţiale pentru o caponata perfectă sunt legumele foarte proaspete şi oţetul de calitate. De altfel, roşiile, vinetele şi uleiul de măsline sunt produse comune în Sicilia. Vinetele trebuie să fie tari şi cu cât mai puţine seminţe. Acestea trebuie tăiate în cuburi potrivite, nu prea mici, pentru că astfel vor absorbi prea mult ulei.
Număr de porţii: 4
Ingrediente:
ulei de măsline
2 vinete mari
1 linguriţă de oregano uscat
sare de mare
piper negru măcinat proaspăt
1 ceapă roşie mică, tăiată cubuleţe
2 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi mărunt
1 mănunchi de pătrunjel (tulpini şi frunze separate) tocat fin
2 linguri de capere spălate şi scurse
1 mână de măsline verzi fără sâmburi
2-3 linguri de oţet aromat cu ierburi fine
5 roşii coapte, tăiate mare
opţional: 2 linguri de migdale prăjite uşor
ULTIMELE ȘTIRI
-
Interviul integral Macron – The Economist. Europa, arme nucleare și restabilirea ordinii mondiale: Cum vede Macron viitorul?
-
Atac la frontiera dintre Israel şi Gaza. Acţiunea a fost revendicată de aripa armată a Hamas
-
Semnal de alarmă: Antisemitismul creşte dramatic la nivel mondial
-
Polonia vrea să aibă cele mai bune legături cu SUA, indiferent cine se află la putere
Mod de preparare:
Se foloseşte o tigaie mare în care se pune ulei de măsline. Se călesc întâi vinetele până devin aurii, se asezonează cu oregano şi puţină sare. După 4-5 minute se adaugă ceapa, usturoiul, pătrunjelul şi se continuă gătitul pentru 2-3 minute. Dacă această compoziţie pare uscată, se mai poate adăuga ulei de măsline. Spre final se adaugă caperele uscate şi se stropeşte cu oţetul aromat. După ce oţetul s-a evaporat se adaugă roşiile şi se găteşte aproximativ 15 minute, până când sosul scade. Se adaugă sare şi piper după gust. Se serveşte cald sau rece, decorat cu pătrunjel sau cu migdale prăjite.
Citește pe alephnews.ro: Cafea sau ceai dimineața? Ceea ce bei îți reflectă personalitatea
Citește pe www.zf.ro: Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte: Se întâmplă mult mai rapid decât credem şi poate duce la o moarte mult mai brutală decât ne putem imagina
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc și-a etalat formele: „Obsessed”
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 17:20
-
astăzi, 17:01
Atac la frontiera dintre Israel şi Gaza. Acţiunea a fost revendicată de aripa armată a Hamas