Richard Gere îşi vinde colecţia de chitare la licitaţie în scopuri caritabile

Richard Gere este nu doar un actor apreciat, ci şi un muzician talentat, care a colecţionat de-a lungul anilor peste 100 de chitare, pe care le va vinde la licitaţie în scopuri caritabile, în luna octombrie, la New York, au anunţat, miercuri, reprezentanţii casei Christie's.

223 afișări
Imaginea articolului Richard Gere îşi vinde colecţia de chitare la licitaţie în scopuri caritabile

Richard Gere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul american a cumpărat aceste chitare în ultimii 20 de ani. Din colecţia sa fac parte branduri renumite, precum C.F. Martin, Gibson şi Fender, şi câteva instrumente care au aparţinut în trecut unor muzicieni faimoşi, precum chitaristul de blues Albert King, interpretul jamaican de muzică reggae Peter Tosh şi fabricantul american de chitare James D'Aquisto.

Licitaţia va avea loc la New York, pe 11 octombrie, şi va include 110 loturi, a căror valoare totală este estimată la aproximativ 1 milion de dolari.

O chitară electrică Gibson Flying V, fabricată în 1958, care i-a aparţinut lui Albert King, ar putea depăşi 90.000 de dolari la această licitaţie, potrivit specialiştilor.

Un alt instrument muzical important din această colecţie este chitara C.F. Martin D-28, fabricată în 1931, care este estimată la o sumă cuprinsă între 50.000 de dolari şi 70.000 de dolari.

Colecţia lui Richard Gere reprezintă rezultatul pasiunii pe care actorul a avut-o dintotdeauna pentru muzică, o pasiune care a început cu lecţiile de trompetă şi a continuat cu cele de chitară şi pian.

"Mi-au fost prieteni adevăraţi, la bine şi la greu. Nu am avut niciodată intenţia să alcătuiesc o colecţie. Doar cumpăram acele instrumente care îmi plăceau, pe acelea care sunau bine şi la care cântam bine", a spus Richard Gere într-o declaraţie de presă.

"Unele dintre ele sunt foarte speciale pentru mine. Deşi este destul de dureros să mă despart de ele, fiecare dintre ele a cântat, a fost iubită şi apreciată. Şi vor fi din nou", a adăugat actorul american.

Gere a precizat cu această ocazie că toate încasările obţinute în urma licitaţiei de la New York vor fi donate unor asociaţii de caritate.

Richard Gere, în vârstă de 61 de ani, este cunoscut pentru roluri precum cele din filmele "Yankeii", "American Gigolo", "Ofiţer şi gentleman", "Frumuşica" şi "Chicago", pentru care a fost recompensat cu un premiu Globul de Aur. Richard Gere militează de foarte mulţi ani pentru respectarea drepturilor omului în Tibet şi este implicat în multe alte cauze umanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici