Ricky Gervais va prezenta gala Globurilor de Aur 2010

Actorul britanic Ricky Gervais va fi prezentatorul galei Globurilor de Aur din 2010, ce va avea loc pe 17 ianuarie, în Los Angeles, informează variety.com.

7 afișări
Imaginea articolului Ricky Gervais va prezenta gala Globurilor de Aur 2010

Ricky Gervais va prezenta gala Globurilor de Aur 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ultima gală a Globurilor de Aur care a beneficiat de prezenţa unui prezentator a fost cea din 1995, când această onoare le-a revenit lui John Larroquette şi Janine Turner.

Decizia luată de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), postul NBC şi compania producătoare Dick Clark Prods. de a-l desemna pe Ricky Gervais prezentator al galei de pe 17 ianuarie 2010 marchează o revenire a producătorilor la formula tradiţională a galelor de decernare a premiilor. Potrivit acestei formule, Hugh Jackman a prezentat gala Oscarurilor în luna februarie, iar Neil Patrick Harris a prezentat gala premiilor Emmy.

Numărul prezentatorilor talentaţi, care ştiu să se achite cu succes de misiunea prezentării unei astfel de gale importante este foarte mic. Ricky Gervais a căpătat experienţă în spectacolele de stand up comedy pe care le-a susţinut în tinereţe, iar directorii HFPA consideră că actorul britanic este alegerea perfectă, datorită accentului internaţional al galei Globurilor de Aur, dar şi faptului că Gervais este actor cunoscut atât în mediul cinematografic, cât şi în cel de televiziune - acestea fiind de altfel domeniile care sunt premiate în cadrul galei.

Versiunea britanică a serialului "The Office", în care Ricky Gervais a fost producător şi protagonist, a avut mare succes în Marea Britanie. De asemenea, Gervais a interpretat rolul unui actor de figuraţie în serialul "Extras", care a avut două sezoane şi s-a încheiat printr-un episod special de aproape 90 de minute.

Pe marele ecran, Ricky Gervais a apărut în filmul "The Invention of Lying" şi joacă alături de Ralph Fiennes în comedia "Cemetery Junction", ce va fi lansată anul viitor. Actorul britanic face parte şi din distribuţia filmelor din franciza "O noapte la muzeu", considerată un succes răsunător de box office.

În privinţa rolului pe care Ricky Gervais îl va deţine în cadrul transmisiunii de trei ore a galei Globurilor de Aur, producătorii postului american au precizat faptul că actorul britanic nu va fi "exploatat" şi că scopul lor este să menţină ritmul acestei gale, punând accent pe premiile acordate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici