"Ride Along", cu Dragoş Bucur, debutează pe primul loc în box office-ul nord-american - VIDEO

Comedia poliţistă "Un poliţist şi jumătate/ Ride Along", de Tim Story, debutează pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 41,2 milioane de dolari

742 afișări
Imaginea articolului "Ride Along", cu Dragoş Bucur, debutează pe primul loc în box office-ul nord-american - VIDEO

Dragoş Bucur (Marius Dumbrăveanu / Mediafax Foto)

În noua producţie a regizorului Tim Story, care a realizat comedia "Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat/ Think Like a Man" (2012), un tip căruia-i turuie gura încontinuu (Kevin Hart) ţine neapărat să meargă măcar o dată în patrulare pe străzile din Atlanta cu fratele iubitei sale, un poliţist căruia-i sare ţandăra foarte uşor (Ice Cube). Odată ce acesta acceptă să fie însoţit de viitorul lui cumnat, cel din urmă se vede nevoit să facă tot posibilul să supravieţuiască în cele mai nebuneşti 24 de ore din viaţa lui. De asemenea, în filmul "Ride Along", care va fi lansat pe marile ecrane din România pe 24 ianuarie, joacă şi actorul Dragoş Bucur.

Filmul de război "Supravieţuitorul/ Lone Survivor" pierde poziţia de lider şi se clasează pe locul al doilea, cu încasări de 23,23 milioane de dolari, conform datelor estimative oferite de boxofficemojo.com. Inspirat din relatarea unuia dintre membrii unei echipe Navy SEAL, Marcus Luttrell, despre o misiune care a eşuat în mod tragic, "Supravieţuitorul" îi are în centru pe Luttrell (Mark Wahlberg) şi pe echipa sa (printre care Taylor Kitsch, Emile Hirsch şi Ben Foster), surprinşi de o ambuscadă a talibanilor în Afganistan, în 2005. După un schimb prelungit de focuri şi o urmărire pe jos, cei mai mulţi membri ai echipei sunt ucişi, Navy SEAL înregistrând cea mai mare pierdere din istoria sa operaţională.

Pe locul al treilea debutează în clasament filmul de animaţie 3D "Goana după alune/ The Nut Job", cu încasări de 20,5 milioane de dolari. Regizat de Peter Lepeniotis, filmul urmăreşte aventurile veveriţei Surly (cu vocea lui Will Arnett) şi a prietenului său, şoricelul mut Buddy, care pun la cale jefuirea celui mai mare magazin de alune din orăşelul Oaktown, pentru a face provizii pe timp de iarnă.

Locul al patrulea în clasament este ocupat de "Jack Ryan: Agentul din umbră/ Jack Ryan: Shadow Recruit", cu încasări de 17,2 milioane de dolari. În regia lui Kenneth Branagh, "Jack Ryan: Agentul din umbră" este al cincilea din seria lungmetrajelor dedicate lui Jack Ryan, creat de romancierul Tom Clancy. După o carieră în armată, Ryan (Chris Pine) se reinventează ca analist financiar şi, aflat la Moscova, descoperă planurile unui magnat de a submina situaţia economică a Statelor Unite ale Americii. Singur împotriva tuturor şi lipsit de resurse, eroul va trebui să dea dovadă de o inventivitate ieşită din comun pentru a înclina balanţa în favoarea sa: lupta devine personală şi disperată când antagonistul îi răpeşte soţia (Keira Knightley).

Pe locul al cincilea în box office se situează filmul de animaţie "Frozen/ Regatul de gheaţă", regizat de Chris Buck şi Jennifer Lee, cu încasări de 11,9 milioane de dolari. Atunci când o profeţie malefică scufundă un întreg regat într-o iarnă veşnică, tânăra Anna va trebui să facă echipă cu Kristoff, un alpinist plin de curaj, pentru a porni în căutarea Crăiesei Zăpezii, singura care ar putea pune capăt blestemului. Călătoria le va scoate în cale troli, un amuzant om de zăpadă pe nume Olaf, fiinţe magice, dar şi o mulţime de pericole. Vocile personajelor principale din filmul "Regatul de gheaţă" sunt asigurate de Kristen Bell, Idina Menzel şi Josh Gad.

 

Pe locul al şaselea se află comedia dramatică "Ţeapă în stil american/ American Hustle", de David O. Russell, cu încasări de 10,6 milioane de dolari. "Ţeapă în stil american", desemnat cel mai bun film al anului 2013 de New York Film Critics Circle şi nominalizat la zece premii Oscar, se concentrează pe un complicat caz de corupţie din anii '70, cu ramificaţii în Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectaţi de acte de corupţie şi trafic de influenţă au fost cercetaţi penal, iar 11 dintre ei au fost puşi sub acuzare.

Locul al şaptelea în clasament este ocupat de filmul horror "Devil's Due", cu încasări de 8,5 milioane de dolari. În regia lui Matt Bettinelli-Olpin şi Tyler Gillett, filmul relatează poveste înfiorătoare a unui cuplu proaspăt căsătorit, care petrece luna de miere în Republica Dominicană. Acolo, cei doi tineri, Zach şi Samantha McCall, cunosc un prezicător, care le spune "vă aşteptam", fiind conduşi la un club satanic, unde femeia este supusă unui ritual ciudat. A doua zi, cuplul se trezeşte în camera de hotel, fără să îşi amintească nimic, iar după câteva săptămâni, Sam descoperă că este însărcinată, se pare cu Diavolul.

Pe locul al optulea în box office se situează "August: Osage County/ Ţinutul din mijlocul verii", cu încasări de 7,5 milioane de dolari. Regizat de John Wells şi cu Meryl Streep, Dermot Mulroney, Julia Roberts în rolurile principale, filmul este bazat pe piesa de teatru cu acelaşi titlu aparţinându-i scriitorului Tracy Letts, care, în 2008, a primit premiul Pulitzer pentru această comedie neagră. Acţiunea filmului se petrece într-o localitate din statul Oklahoma, în luna august, şi urmăreşte relaţiile extrem de tensionate dintre membrii familiei Weston, care ascund multe secrete întunecate.

"Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street", de Martin Scorsese, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, coboară de pe locul trei pe locul nouă, cu încasări de 7,5 milioane de dolari. Bazat pe romanul autobiografic al lui Jordan Belfort, filmul spune povestea unui broker care a trăit visul american până când acesta s-a transformat în coşmar. A început de jos şi a avut o ascensiune fulgerătoare, iar lăcomia corporatistă şi febra succesului l-au transformat din broker onest într-un infractor implicat în scandaluri de corupţie, înşelăciune şi crimă.

Locul al zecelea în box office-ul nord-american este ocupat de filmul "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii", cu încasări de 4,1 milioane de dolari. Regizat de John Lee Hancock, filmul urmăreşte modul în care Walt Disney a ajuns să ecranizeze cartea pentru copii "Mary Poppins", de P. L. Travers. În eforturile sale de a obţine drepturile de ecranizare, Walt Disney se va lovi de împotrivirea autoarei. La un moment dat, însă, situaţia financiară o face să vină în vizită la Los Angeles, pentru a vedea planurile de ecranizare ale lui Walt Disney. Pentru două scurte săptămâni din anul 1961, legendarul regizor şi producător se va strădui să o convingă pe autoare că viziunea sa este cea mai bună pentru aducerea lui Mary Poppins pe marele ecran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici