Robbie Williams va susţine un turneu european în vara anului 2013. În ce ţări va cânta artistul

Cântăreţul britanic Robbie Williams va susţine un turneu european în vara anului viitor - Take The Crown Stadium Tour 2013 -, care va include 17 concerte, în perioada 19 iunie - 20 august.

422 afișări
Imaginea articolului Robbie Williams va susţine un turneu european în vara anului 2013. În ce ţări va cânta artistul

Robbie Williams (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Artistul britanic a anunţat luni că va susţine 17 concerte pe stadioane din Europa în vara anului 2013. Turneul va debuta cu un concert la Manchester, pe 19 iunie, şi se va încheia cu un show la Tallinn, în Estonia, pe 20 august.

"Am intrat în priză. Sunt pregătit. Nu am mai făcut un turneu de o asemenea amploare din anul 2006", a declarat, de la Londra, starul britanic.

"Cred că a venit vremea să las o moştenire în muzică, pentru că am început deja să mă aventurez în alte domenii, precum jocul de golf. Am aproape 40 de ani, asta încerc să vă spun. Vreau să îmi asigur locul în istoria muzicii pop, să urc pe scenă şi să susţin un turneu mare, atât timp cât mai pot", a adăugat Robbie Williams.

Artistul britanic, în vârstă de 38 de ani, s-a bucurat în realitate de un succes uriaş după ce a părăsit grupul Take That, lansând o serie de albume şi de single-uri precum "Angels" şi "Millennium" şi semnând un contract cu casa EMI în 2002 în valoare de mai multe zeci de milioane de dolari.

Însă, în momentul în care albumul său "Rudebox" a fost lansat în 2006 - urmat de "Reality Killed the Video Star", în 2009 -, Robbie Williams era considerat o prezenţă tot mai pală în peisajul muzicii pop britanice şi care eşuase în încercarea sa de a se impune pe piaţa muzicală americană.

Robbie Williams s-a reunit cu foştii lui colegi din grupul Take That în 2010, alături de care a înregistrat albumul de mare succes "Progress", promovat printr-un turneu extrem de profitabil în 2011. Cântăreţul spune că această experienţă l-a ajutat să îşi recapete încrederea în propriile forţe, convingându-l de faptul că încă mai poate să aibă succes susţinând concerte pe stadioane mari, în calitate de artist solo.

"Am rămas un pic fără idei, am rămas un pic fără creativitate şi am rămas un pic fără energie", spunea el la sfârşitul anilor 2010.

"Însă am lucrat din greu şi aveam nevoie de altceva şi, din fericire, acel altceva a fost fosta mea trupă. Mulţi demoni din trecut au fost învinşi. Multe lucruri greşite au fost îndreptate. Turneul din vara trecută a fost absolut incredibil. Practic, el mi-a relansat cariera de cântăreţ profesionist", a adăugat Williams.

La începutul lunii noiembrie, Robbie Williams a revenit în fruntea topurilor muzicale britanice cu albumul "Take the Crown".

Întrebat de jurnalişti dacă se gândeşte să revină în grupul Take That, cântăreţul britanic a spus: "Nu am plecat oficial niciodată din grup. Ştiu însă acest lucru: dacă vom fi cu toţii sănătoşi, cu siguranţă voi face parte din Take That la un moment dat. E o adevărată bucurie să fiu alături de ei".

Artistul britanic a devenit în 2012 tată pentru prima dată şi spune că fiica şi soţia lui îl vor însoţi în turneul european din 2013. Cântăreţul Olly Murs, devenit celebru după a participat la emisiunea-concurs "The X Factor", va cânta în deschiderea show-urilor lui Williams pentru acest turneu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici