Robert Downey Jr., pe cale să primească un onorariu RECORD de 100 milioane de dolari

Robert Downey Jr. este pe cale să devină cel mai bine plătit actor din istoria Hollywoodului dacă va primi din partea producătorilor francizei "The Avengers" un onorariu de 100 milioane de dolari pentru a interpreta rolul Tony Stark în următoarele două filme din această serie.

704 afișări
Imaginea articolului Robert Downey Jr., pe cale să primească un onorariu RECORD de 100 milioane de dolari

Robert Downey Jr. (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Artistul în vârstă de 48 de ani a jucat rolul super-eroului Iron Man, alias Tony Stark, în trilogia "Iron Man" şi în primul film din seria "The Avengers" şi, dacă producătorii acestei serii vor accepta onorariul cerut de actor pentru a juca acelaşi rol în alte două continuări, atunci Robert Downey Jr. va deveni cel mai bine plătit actor din istoria Hollywoodului, relatează contactmusic.com.

Agentul starului american se va întâlni în săptămânile viitoare cu directorii companiei Marvel pentru a negocia acest contract. Potrivit acestui agent, actorul american ar putea primi un onorariu record de 100 milioane de dolari, pe lângă procentul de 7% din încasările mondiale pentru filmele în care joacă, pe îl primeşte deja în baza contractului anterior.

Robert Downey Jr. a dezvăluit la începutul acestei luni că directorii de la Marvel Studios s-au simţit foarte jenaţi după ce el a confirmat în public că a primit un onorariu de 50 milioane de dolari pentru primul film din seria "The Avengers".

"Nu-i aşa că e o adevărată nebunie? Ei sunt atât de supăraţi! Nici mie nu-mi vine să cred. Eu sunt ceea ce se numeşte «un cost strategic»", a spus Downey Jr. pentru revista GQ.

Kevin Feige, preşedintele studiourilor Marvel, ar dori ca Downey Jr. să îl joace din nou pe playboy-ului miliardar Tony Stark, însă a spus că doreşte să caute şi alternative mai ieftine pentru acest rol, în timp ce actorul a spus că în acest caz va renunţa la acest rol, cu doar nouă luni înainte de începerea filmărilor pentru "The Avengers 2".

Analistul în cinema Doug Creutz de la Cowen and Company i-a avertizat însă pe directorii de la Marvel Studio, susţinând că o eventuală renunţare la Robert Downey Jr. ar reduce încasările viitorului film cu cel puţin nouă procente.

Lungmetrajul "The Avengers" a obţinut încasări de 1,51 miliarde de dolari pe plan mondial.

Robert Downey Jr. este considerat unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale şi a primit două nominalizări la Oscar, pentru rolul principal din "Chaplin", în 1992, şi pentru cel secundar din "Furtună tropicală" în 2009. Starul american a impresionat publicul şi criticii de cinema cu rolurile din "Air America", "Născuţi asasini", "The Outsider", "Săruturi şi focuri de armă/ Kiss Kiss Bang Bang", "Noapte bună şi noroc!/ Good Night, and Good Luck", "Incredibilul Hulk", trilogia "Iron Man", cele două pelicule din seria "Sherlock Holmes" şi filmul SF "Răzbunătorii/ The Avengers".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici