Robert Plant renunţă la rock

Muzicianul britanic Robert Plant, fostul solist al trupei Led Zeppelin, a declarat într-un interviu recent că a renunţat la stilul rock şi că se va concentra asupra altor genuri muzicale, informează contactmusic.com.

17 afișări
Imaginea articolului Robert Plant renunţă la rock

Robert Plant renunţă la rock (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Robert Plant, care a refuzat cererea foştilor săi colegi de a reforma trupa Led Zeppelin pentru a susţine un turneu mondial, a declarat că preferinţele lui muzicale s-au schimbat complet.

Referindu-se la activitatea muzicală a fostului său coleg John Paul Jones, care cântă în prezent în grupul Them Crooked Vultures, celebrul muzician britanic a declarat: "Mă simt foarte departe de stilul heavy rock. Mi se pare destul de ciudat felul în care drumul meu în viaţă s-a intersectat cu cel al lui John - a fost ca şi cum lumile noastre au intrat în coliziune".

Robert Plant, în vârstă de 62 de ani, a recunoscut cu această ocazie că organismul său nu mai rezistă prea bine în timpul concertelor rock, din cauza nivelului ridicat de decibeli, iar după ultimul concert rock la care a asistat, muzicianul a declarat că urechile sale "au sângerat timp de două zile".

Plant, care a câştigat în 2009 mai multe premii Grammy pentru albumul "Raising Sand", lansat împreună cu solista de muzică country Alison Krauss, speră să se concentreze asupra altor stiluri muzicale şi să adopte, totodată, un alt stil de viaţă.

Membrii Led Zeppelin s-au reunit în decembrie 2007, pentru un concert unic, un omagiu adus fondatorului companiei Atlantic Records, Ahmet Ertegun, cu care celebra trupă a semnat un contract în 1968. Trupa s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham.

Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici