Robert Redford, protagonist şi regizor al unui thriller politic

Robert Redford va fi protagonistul şi regizorul thrillerului politic "The Company You Keep", din distribuţia căruia va face parte şi actorul Shia LaBeouf.

131 afișări
Imaginea articolului Robert Redford, protagonist şi regizor al unui thriller politic

Robert Redford (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest proiect cinematografic va fi produs de companiile Voltage Pictures şi Wildwood Enterprises, informează hollywoodreporter.com.

Robert Redford asigură regia filmului, pe baza unui scenariu scris de Lem Dobbs, inspirat de romanul omonim scris de Neil Gordon. Redford va interpreta rolul unui fost militant din organizaţia radicală de stânga Weather Underground, căutat de FBI, a cărui identitate este dezvăluită de un tânăr reporter, interpretat de LaBeouf.

Filmările vor debuta în luna septembrie, în oraşul canadian Vancouver.

Shia LaBeouf, în vârstă de 24 de ani, a devenit celebru după rolul din SF-ul "Transformers - Războiul lor în lumea noastră" (2007), un lungmetraj care s-a bucurat de un imens succes de casă. În anul următor, LaBeouf a fost distribuit în alte două pelicule cu încasări deosebite - "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" şi "Eagle Eye/ Ochi de vultur". Anul 2009 i-a adus din nou două roluri în filme cu succes de casă - "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" şi "New York, I Love You", iar în 2010 a jucat alături de Michael Douglas în "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule". Actorul a putut fi văzut recent pe marile ecrane în cel de-al treilea film din seria "Transformers".

Robert Redford a fost unul dintre cei mai mari actori ai anilor '60 - '70, iar unul dintre cele mai cunoscute roluri ale sale este cel din "Butch Cassidy şi Sundance Kid", film în care a jucat alături de Paul Newman. Robert Redford a jucat în peste 30 de filme, printre care se numără clasicele "Cacialmaua" (1973), "Marele Gatsby" (1974), "Cele trei zile ale condorului" (1975), "Toţi oamenii preşedintelui" (1976), "Departe de Africa" (1985).

Începând cu anii 1980, Robert Redford a trecut de multe ori în spatele camerei de filmat, fiind în prezent un regizor foarte apreciat. În 1981, lungmetrajul "Oameni obişnuiţi" i-a adus două premii Oscar, inclusiv pentru regie.

O bună parte din activitatea actorului-regizor este dedicată Institutului Sundance, înfiinţat în 1981, ce are ca scop sprijinirea şi dezvoltarea scenariştilor şi regizorilor în afirmare, care dovedesc potenţial. Acelaşi institut organizează, anual, un festival al noii cinematografii independente - Tribeca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici