Rochia din carne crudă purtată de Lady Gaga, expusă la muzeul Rock And Roll Hall Of Fame

Rochia din carne crudă pe care Lady Gaga a purtat-o la gala MTV Music Video Awards din 2010 va fi expusă la muzeul Rock And Roll Hall Of Fame din oraşul Cleveland (statul american Ohio), informează nme.com.

100 afișări
Imaginea articolului Rochia din carne crudă purtată de Lady Gaga, expusă la muzeul Rock And Roll Hall Of Fame

Rochia din carne crudă purtată de Lady Gaga, expusă la muzeul Rock And Roll Hall Of Fame (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Expoziţia "Women Who Rock: Vision, Passion, Power", care va fi vernisată pe 13 mai şi se va încheia pe 26 februarie 2012, doreşte să prezinte vizitatorilor o parte din istoria muzicală americană, prin includerea unor obiecte, articole vestimentare şi alte suveniruri care au aparţinut unor cântăreţe celebre.

Rochia din carne crudă purtată de Lady Gaga nu este singurul obiect de vestimentaţie care a făcut vâlvă în epocă. Alături de ea vor fi expuse rochia purtată la Woodstock de Grace Slick din trupa Jefferson Airplane, jacheta din piele roşie purtată de Chrissie Hynde pe coperta albumului de debut al grupului The Pretenders, lansat în 1980, dar şi celebrul sutien auriu purtat de Madonna în concertele incluse în turneul mondial "Blonde Ambition".

Astfel, obiecte donate de peste 60 de cântăreţe vor fi expuse la Cleveland, printre acestea aflându-se şi hârtia pe care sunt scrise versurile piesei "Stand Back", compuse de Stevie Nicks, în 1983, o pereche de cizme purtate de Patti Smith la mijlocul anilor '70, chitara bas a Tinei Weymouth din grupul Talking Heads şi chitara acustică a Wandei Jackson.

Cyndi Lauper şi Wanda Jackson vor susţine recitaluri în cadrul unui concert de binefacere intitulat "It's Only Rock And Roll", ce va avea loc pe 14 mai la Public Hall din Cleveland Convention Centre, cu scopul de a strânge fonduri pentru departamentul educaţional al Rock And Roll Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici