Rochia purtată de Audrey Hepburn în filmul "Vacanţă la Roma" a fost scoasă la licitaţie

Rochia pe care actriţa Audrey Hepbrun a purtat-o în filmul "Vacanţă la Roma/ Roman Holiday", dar şi la gala de decernare a premiilor Academiei de film americane din 1954, unde a primit primul ei premiu Oscar din carieră, pentru rolul din acel lungmetraj, va fi scoasă la licitaţie pe 29 noiembrie.

844 afișări
Imaginea articolului Rochia purtată de Audrey Hepburn în filmul "Vacanţă la Roma" a fost scoasă la licitaţie

Rochia purtată de Audrey Hepburn în filmul "Vacanţă la Roma" a fost scoasă la licitaţie

Potrivit experţilor casei britanice Kerry Taylor Auctions, această rochie de culoarea fildeşului ar putea fi achiziţionată pentru o sumă cuprinsă între 40.000 de lire sterline (46.400 euro) şi 60.000 de lire sterline (69.600 euro), informează BBC.

Actriţa a purtat această rochie, creată de designerul Edith Head, în scena finală a filmului "Vacanţă la Roma" (1953). Rochia a suferit câteva mici modificări pentru apariţia actriţei la gala de decernare a premiilor Oscar din 1954.

Edith Head a primit în acel an Oscarul pentru cele mai bune costume.

În film, Audrey Hepburn a interpretat rolul unei prinţese plictisite care se îndrăgosteşte de un reporter american, interpretat de Gregory Peck.

Deşi a numit-o "rochia norocoasă", Audrey Hepburn a dăruit-o mamei sale Ella van Hemmstra, care, la rândul ei, a dăruit-o unei prietene din Statele Unite.

Rochia a fost scoasă la licitaţie de familia acesteia şi va fi însoţită de o scrisoare care îi autentifică originea.

Licitaţia va avea loc pe 29 noiembrie la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici