Rochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie în martie, la Londra. Ce preţ au piesele vestimentare

Zece rochii care i-au aparţinut prinţesei Diana, inclusiv cea pe care aceasta a purtat-o la o recepţie la Casa Albă, în 1985, când a dansat cu actorul John Travolta, vor fi scoase la licitaţie pe 19 martie, la Londra, a anunţat, miercuri, casa Kerry Taylor.

462 afișări
Imaginea articolului Rochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie în martie, la Londra. Ce preţ au piesele vestimentare

Rochii ale prinţesei Diana, scoase la licitaţie în martie, la Londra. Ce preţ au piesele vestimentare (Imagine: kerrytaylorauctions.com)

Preţul total estimat al acestor rochii este de 600.000 de lire sterline (694.000 de euro).

Rochiile au fost cumpărate în iunie 1997, de o femeie de afaceri din Florida, Maureen Rorech Dunkel, la o licitaţie care a avut ca scop susţinerea cauzelor umanitare promovate de prinţesa Diana.

Ulterior, 14 rochii au fost scoase la licitaţie în Canada, în 2011, după ce Maureen Rorech Dunkel şi-a declarat falimentul, dar doar patru dintre ele au fost vândute. "Această vânzare a fost un dezastru, deoarece preţurile de pornire au fost foarte mari", a declarat purtătoarea de cuvânt a casei Kerry Taylor.

"Unele dintre rochii au fost purtate la vizite oficiale în Austria, Australia, Brazilia, India, Coreea de Sud şi Statele Unite ale Americii", a precizat casa de licitaţii. Hainele sunt semnate de stilişti preferaţi ai prinţesei, Zandra Rhodes, Catherine Walker, Bruce Oldfield şi Victor Edelstein.

"Una dintre cele mai importante piese este o rochie de catifea de culoarea albastru închis, creată de Victor Edelstein, purtată la o cină oficială la Casa Albă, organizată în onoarea prinţesei de preşedintele Ronald Reagan şi de soţia acestuia, pe 9 noiembrie 1985. Atunci, prinţesa Diana a dansat cu John Travolta, pe «You Should be Dancing», o piesă de pe coloana sonoră a filmului «Febra de sâmbătă seară»", a adăugat casa de licitaţii.

Prinţesa Diana a murit la vârsta de 36 de ani, în august 1997, într-un accident de automobil produs la Paris, la un an după divorţul ei de prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici