Rochii ale prinţesei Diana, vândute la licitaţie cu 1,2 milioane de dolari

Un număr de 10 rochii care au aparţinut prinţesei Diana, inclusiv aceea pe care prinţesa britanică a purtat-o la un dineu la Casa Albă, în timpul căruia a dansat cu actorul John Travolta, au fost vândute cu peste 1,2 milioane de dolari la o licitaţie organizată marţi, la Londra.

328 afișări
Imaginea articolului Rochii ale prinţesei Diana, vândute la licitaţie cu 1,2 milioane de dolari

Rochii ale prinţesei Diana, vândute la licitaţie cu 1,2 milioane de dolari (Imagine: kerrytaylorauctions.com)

Licitaţia a fost organizată de casa Kerry Taylor.

Una dintre cele mai frumoase rochii ale prinţesei Diana - din catifea albastră, fără umeri, purtată la un dineu organizat în 1985 de preşedintele american Ronald Reagan în onoarea prinţului şi prinţesei de Wales - a fost adjudecată pentru 240.000 de lire sterline (363.000 de dolari).

Rochia a devenit celebră după ce a fost imortalizată în mai multe fotografii care au surprins-o pe prinţesa Diana în timp ce dansa cu actorul John Travolta pe ritmurile cântecului "You Should Be Dancing", extras de pe coloana sonoră a filmului "Saturday Night Fever".

Această rochie a fost cumpărată marţi, "de un britanic care voia să îi facă soţiei sale o surpriză", au declarat reprezentanţii casei de licitaţii Kerry Taylor.

Rochiile scoase la vânzare marţi, create de unii dintre designerii preferaţi de prinţesa Diana, precum Zandra Rhodes, Catherine Walker, Bruce Oldfield şi Victor Edelstein, au avut parte de un destin ieşit din comun.

Unele dintre ele au fost purtate de prinţesa britanică "în timpul călătoriilor oficiale întreprinse în Austria, Australia, Brazilia, India, Coreea de Sud şi Statele Unite", au explicat reprezentanţii casei care a organizat licitaţia.

Rochiile au fost achiziţionate în iunie 1997 de o femeie de afaceri din Florida, Maureen Rorech Dunkel, cu ocazia unei licitaţii organizate în scopuri caritabile de o fundaţie sprijinită de prinţesa Diana, care a murit două luni mai târziu într-un accident de automobil la Paris.

În 2011, 14 rochii au fost scoase la licitaţie în Canada, după ce Maureen Rorech Dunkel a anunţat că şi-a pierdut averea. Doar patru dintre acele rochii şi-au găsit cumpărător, întrucât "preţurile de rezervă erau ridicol de mari", potrivit purtătorului de cuvânt al casei Kerry Taylor.

Marţi, cele 10 rochii rămase din această colecţie s-au vândut cu preţuri cuprinse între 24.000 de lire sterline (36.300 dolari) şi 240.000 de lire sterline (363.000 dolari). Două dintre ele au fost cumpărate de un important muzeu britanic, a anunţat casa Kerry Taylor, fără să precizeze însă numele instituţiei.

Prinţesa Diana a murit la vârsta de 36 de ani, în august 1997, într-un accident de automobil produs la Paris, la un an după divorţul ei de prinţul Charles, moştenitorul tronului britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici