Rochii şi costume ale actriţei Bette Midler, scoase la licitaţie

Rochii şi costume ale actriţei şi cântăreţei Bette Midler, printre care se numără şi celebrul costum de sirenă creat de casa Valentino pe care artista americană l-a purtat la gala premiilor Oscar din 1992, vor fi scoase la licitaţie în luna noiembrie, a anunţat marţi casa Julien's Auctions.

143 afișări
Imaginea articolului Rochii şi costume ale actriţei Bette Midler, scoase la licitaţie

Bette Midler (Mediafax Foto/AFP)

Printre celelalte rochii şi costume ale artistei americane se află şi câteva creaţii ale designerului Bob Mackie şi câteva rochii pe care Bette Midler le-a purtat în timpul şedinţelor fotografice pentru realizarea copertelor albumelor sale din anii '70.

Piesa de bază a acestei colecţii este costumul de sirenă violet pe care Bette Midler l-a purtat şi cu ocazia spectacolelor ei din seria "The Showgirl Must Go On" de la Las Vegas. Specialiştii consideră că acest costum ar putea să fie vândut cu 1.000 - 1.500 de dolari.

Rochia creată de Bob Mackie pe care Bette Midler a purtat-o pentru numărul cu care deschidea spectacolele din turneul "Bette! Divine Madness" din anul 1980 este estimată la un preţ cuprins în intervalul 2.000 - 3.000 de dolari.

Bette Midler, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că va dona o parte din încasări pentru o organizaţie non-profit pe care a înfiinţat-o în 1995, care restaurează parcurile şi grădinile publice din New York.

Licitaţia va avea loc pe 12 noiembrie, în cartierul Beverly Hills din Los Angeles.

Într-o carieră de peste patru decenii, albumele artistei americane s-au vândut în peste 30 de milioane de copii. Bette Midler a jucat şi în câteva filme de succes, precum "Rose/ The Rose" (1979), "Noroc criminal/ Ruthless People" (1986), "Prietenele/ Beaches" (1988) şi "Turnee cu peripeţii/ For The Boys" (1991). Artista a fost nominalizată de două ori la premiile Oscar şi a câştigat patru premii Grammy, patru Globuri de Aur, trei premii Emmy şi un premiu Tony.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici