Rochiile haute-couture ale actriţei Elizabeth Taylor, vândute cu 2,6 milioane de dolari - FOTO

Cele mai frumoase rochii ale actriţei Elizabeth Taylor, dintre care unele au intrat în legendă, au fost vândute miercuri seară, la licitaţia organizată de casa Christie's la New York, pentru o sumă totală de peste 2,6 milioane de dolari.

520 afișări
Imaginea articolului Rochiile haute-couture ale actriţei Elizabeth Taylor, vândute cu 2,6 milioane de dolari - FOTO

Rochiile haute-couture ale actriţei Elizabeth Taylor, vândute cu 2,6 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rochia galbenă pe care Liz Taylor a purtat-o în timpul primei ei căsătorii cu Richard Burton, în 1964, ce ar fi trebuit să fie una dintre vedetele serii, a fost donată unei instituţii, fiind astfel scoasă din cursa pentru obţinerea unui preţ record.

Miercuri seară, a fost scoasă la vânzare şi o litografie a actriţei, realizată de Andy Warhol, ce a fost adjudecată pentru 662.500 de dolari de un cumpărător asiatic.

Licitaţia de miercuri nu a stârnit atâta pasiune şi febrilitate aşa cum s-a întâmplat marţi seară, când au fost scoase la vânzare legendarele bijuterii ale actriţei, ce au fost vândute în cele din urmă pentru suma totală de 115,9 milioane de dolari şi au doborât mai multe recorduri de preţ.

Cu toate acestea, cele mai vechi şi mai cunoscute rochii din garderoba actriţei au pulverizat estimările specialiştilor, aducând organizatorilor venituri de 2,6 milioane de dolari.

O rochie de seară creată de casa Dior, din brocart cu fire din argint, provenind din colecţia primăvară/vară 1968, cu poşeta asortată, a fost cumpărată de un muzeu american pentru 362.500 de dolari, deşi estimările erau de 4.000 - 6.000 de dolari.

O jachetă de seară şi o rochie de culoarea fildeşului din 1962, create tot de casa Dior, au fost vândute cu 68.500 de dolari, deşi această creaţie vestimentară avea un preţ estimativ de 2.000 - 4.000 de dolari.

O rochie din dantelă neagră, creată de casa Valentino, în care actriţa a fost fotografiată la Paris, în decembrie 1971, de Cecil Beaton, a fost cumpărată cu 62.500 de dolari. Rochia era estimată la 1.500-2.000 de dolari.

Capa din catifea neagră pe care Elizabeth Taylor a purtat-o la balul organizat cu ocazia celei de-a 40-a aniversări a prinţesei Grace de Monaco, pe 15 decembrie 1969, a fost adjudecată cu 60.000 de dolari, depăşind de 30 de ori preţul estimat, iar rochia din mătase de culoarea fildeşului, creată de Valentino, pe care celebra actriţă a purtat-o la gala Oscar din anul 1992 a fost cumpărată cu 37.500 de dolari.

Rochia de seară, datând din 1963, pe care Liz Taylor a purtat-o în filmul "Cleopatra" şi-a găsit cumpărător pentru suma de 62.500 de dolari.

Creaţiile vestimentare din anii '90, adeseori mai exuberante şi colorate, au trezit un interes mai modest, rămânând însă în limitele estimărilor iniţiale. Astfel, un bolero Versace cu perle şi portretul reginei Angliei a fost cumpărat cu 17.000 de dolari (estimat între 15.000 - 20.000 de dolari).

Însă, în general, magia Liz Taylor, una dintre ultimele legende din epoca de aur a cinematografului de la Hollywood, a operat, înmulţind de trei, patru sau chiar zece ori estimările specialiştilor.

În marea sală a casei Christie's, ai cărei pereţi erau ornaţi cu patru portrete uriaşe ale actriţei Liz Taylor, 67 de rochii au fost scoase la licitaţie, fiind semnate de mari case de modă, precum Dior, Versace, Givenchy, Armani, Gianfranco Ferré, Valentino şi Yves St. Laurent.

Fiecare dintre acestea povesteau câte puţin din viaţa actriţei, călătorii, întâlniri, iubirile ei tumultuoase.

Tot miercuri, puţin mai devreme în cursul zilei, 190 de bijuterii ale actriţei au fost vândute, în cadrul celei de-a doua zi de licitaţie, aducând 21,3 milioane de dolari şi pulverizând, ca şi cu o zi înainte, toate estimările.

Licitaţiile vor continua joi, când vor fi puse în vânzare alte articole vestimentare şi accesorii.

Vineri vor fi scoase la licitaţie costumele şi alte suveniruri cinematografice ale actriţei Elizabeth Taylor, care a murit pe 23 martie, la vârsta de 79 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici