Rock the City va fi organizat la Romexpo. Noile confirmări sunt Hatebreed şi Papa Roach - VIDEO

Festivalul Rock the City, în cadrul căruia vor cânta Judas Priest, Whitesnake şi Prodigy, va fi organizat la complexul Romexpo din Capitală , între 1 şi 3 iulie, noile confirmări de pe afiş fiind Papa Roach, Hatebreed, Therapy?, Sabaton şi Boom, au anunţat marţi organizatorii.

733 afișări
Imaginea articolului Rock the City va fi organizat la Romexpo. Noile confirmări sunt Hatebreed şi Papa Roach - VIDEO

Rock the City va fi organizat la Romexpo. Noile confirmări sunt Papa Roach şi Hatebreed (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Reprezentanţii D&D East Entertainment - Marcel Avram, Denise Săndulescu şi Lenţi Chiriac -, alături de Valentin Vasiloiu, din partea Eventim, au susţinut marţi o conferinţă de presă în care au anunţat noi detalii legate de festivalul Rock the City.

Astfel, Denise Săndulescu, general manager D&D East Entertainment, a anunţat că organizatorii au decis în ultimul minut schimbarea locului în care se va desfăşura evenimentul, de la Piaţa Constituţiei la Romexpo, acesta din urmă fiind un spaţiu mai adecvat pentru mai multe tipuri de distracţii.

Totodată, Denise Săndulescu a declarat pentru MEDIAFAX că bugetul festivalului va fi de peste 1 milion de euro.

Marcel Avram a declarat că se doreşte ca Rock the City să cuprindă 4-5 concerte pe zi, până în prezent fiind stabilite cele susţinute de Prodigy şi Therapy? (vineri, 1 iulie), Mike and The Mechanics şi Papa Roach (sâmbătă, 2 iulie) şi Judas Priest, Whitesnake şi Hatebreed (duminică, 3 iulie).

Totodată, Lenţi Chiriac a precizat că s-au semnat deja contracte cu trei trupe româneşti, dintre cele care ajung greu la festivaluri, dar pe care le cunoaşte toată lumea, şi vor mai fi alte cinci trupe străine la eveniment.

"Anul trecut, am avut Sonisphere, anul ăsta s-au răzgândit, pentru că headliner-ul lor este Iron Maiden, care a cântat anul trecut la Cluj", a spus Marcel Avram.

El a vorbit şi despre faptul că perioada de desfăşurare a festivalului Rock the City coincide cu cea în care are loc B'estfest, organizat de Emagic. "Pe internet, se ştie din noiembrie că Judas Priest şi Whitesnake vin în România pe 3 iulie. Ştiind asta, nu faci în aceeaşi zi, ce au ei, Skunk Anansie (...). Aici nu acuz, nu apăr, dar nu se face între colegi", a spus Marcel Avram.

"Sunt două festivaluri care se produc în acelaşi timp. Dar iubitorii de hard rock n-o să se ducă niciodată la Skunk Anansie. Nu a fost o intenţie rea din partea noastră, eu cred că nici din partea colegilor", a spus şi Denise Săndulescu.

La rândul său, reprezentantul Eventim a anunţat că va fi o promoţie la vânzarea biletelor şi abonamentelor pentru festival până pe 15 aprilie. Astfel, în următoarele 10 zile, biletele pe zile vor putea fi achiziţionate la preţul de 100 de lei (normal circle) şi 150 de lei (golden circle), iar abonamentele pentru cele trei zile - la 200 de lei (normal circle) şi 250 de lei (golden circle).

După 15 aprilie, biletele vor costa 125 de lei (normal circle) şi 185 de lei (golden circle), iar abonamentele, 230 de lei (normal circle) şi, respectiv, 280 de lei (golden circle).

Trupă britanică Judas Priest îi va încânta pe iubitorii muzicii heavy metal din România cu un spectacol din cadrul ultimul lor turneu mondial, "Epitaph World Tour". Formaţia a mai cântat la Bucureşti în 2009, fiind cap de afiş la B'estfest Aftershock.

Judas Priest a fost înfiinţată în anul 1969, în oraşul Birmingham, şi a lansat 16 albume de studio. Considerată una dintre cele mai bune trupe din lume din istoria genului heavy metal, Judas Priest a vândut peste 40 de milioane de discuri pe plan mondial.

Pentru a treia oară în România, una dintre cele mai mari trupe rock ale lumii, Whitesnake, va concerta la Rock the City, spectacolul făcând parte din turneul lor de promovare a noului album, "Forevermore", care a fost lansat în Europa pe data de 25 martie.

Whitesnake este o trupă de hard rock, fondată în 1977 de către David Coverdale (fost membru al Deep Purple). Formaţia a fost foarte activă în anii '80.

În prezent, Whitesnake îi are în componenţă pe David Coverdale (voce), Doug Aldrich (chitară), Reb Beach (chitară), Uriah Duffy (bas), Timothy Drury (clape) şi Chris Frazier (tobe), însă, de-a lungul timpului, prin trupă au mai trecut muzicieni precum Steve Vai, John Sykes, Ian Paice, Peter Solley, Brett Tuggle, Tommy Aldridge, Neil Murray, Vivian Campbell şi Adrian Vandenberg.

Trupa Prodigy vine în România pentru a patra oară. "Breathe", "Voodoo People", "Firestarter" şi "Smack My Bitch Up" vor răsuna la festivalul Rock the City.

The Prodigy, una dintre cele mai apreciate trupe ale genului electronic dance, care a vândut până în prezent 16 milioane de albume în toată lumea, se află anul acesta într-un turneu de promovare a noului album "Invaders Must Die". Lansat pe 23 februarie 2009, acesta este deja unul dintre cel mai bine vândute albume ale acestui an.

Mike & The Mechanics sunt o trupă britanică pop, înfiinţată de Mike Rutherford, membru fondator al grupului Genesis.Trupa este cunoscută pentru single-uri ca "Silent Running (On Dangerous Ground)", "All I Need Is a Miracle", "Word of Mouth", "Over My Shoulder" şi "The Living Years".

Trupa californiană Papa Roach este prezentă pe scena muzicală din 1993. Primul ei album de succes a fost "Infest" (2000), triplu premiat cu discul de platină. Succesul comercial al trupei a continuat cu "Lovehatetragedy" (2002), care i-a adus un disc de aur, "Getting Away with Murder" (2004), care a adus un nou disc de platină, "The Paramour Sessions" (2006) şi "Metamorphosis" (2009).

Cel de-al şaptelea album al trupei, "Time for Annihilation", a fost lansat pe 31 august 2010. Papa Roach a vândut peste 10 milioane de discuri în toată lumea, trupa fiind cunoscută pentru hituri ca "Last Resort", "She Loves Me Not", "Scars", "Forever" şi "Lifeline".

Hatebreed este o trupă americană de hardcore, fondată în 1994. Formaţia a lansat până în prezent şase albume de studio şi a cântat în turneu cu trupe ca Slayer, Deftones, Entombed şi Napalm Death.

Printre albumele lansate de Hatebreed se numără cel care poartă numele trupei, scos pe piaţă în 2009, "Supremacy" (2006), "Perseverance" (2002).

Therapy? este o trupă de rock alternativ din Irlanda de Nord, care, din 1991 până în prezent, a lansat 15 albume şi numeroase single-uri. Trupa a vândut peste două milioane de albume în toată lumea.

Printre albumele lansate de Therapy? se numără "Pleasure Death" (1992), "Infernal Love" (1995), "Suicide Pact - You First" (1999), "Never Apologise Never Explain" (2004), "Crooked Timber" (2009), "We're Here to the End" (2010).

Sabaton este o trupă suedeză de power metal înfiinţată în anul 1999, ale cărei piese au la bază teme lirice inspirate din războaiele istorice.

Trupa suedeză a lansat până în prezent şase albume, cel mai recent dintre acestea fiind "Coat of Arms", apărut pe piaţă în anul 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici