Rolling Stone: U2 a lansat cel mai bun album şi cea mai bună piesă din 2009

Legendara trupă irlandeză U2 a ocupat prima poziţie atât în clasamentul celor mai bune albume ale anului, cu discul "No Line on the Horizon", cât şi în cel al celor mai bune cântece, cu piesa "Moment of Surrender", topuri realizate de publicaţia de specialitate Rolling Stone.

36 afișări
Imaginea articolului Rolling Stone: U2 a lansat cel mai bun album şi cea mai bună piesă din 2009

Rolling Stone: U2 a lansat cel mai bun album şi cea mai bună piesă din 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ţintind în continuare spre glorie în muzica rock, Bono, Edge, Adam Clayton şi Larry Mullen Jr. au realizat cu albumul "No Line on the Horizon" - cel de-al 12-lea disc de studio, lansat în luna februarie - un material cu "simţ al dramei" care nu a putut fi egalat de nicio altă trupă de-a lungul întregului an, sunt de părere criticii revistei Rolling Stone.

"Moment of Surrender" este a treia piesă de pe acelaşi album al trupei U2. Cântecul a fost înregistrat dintr-o singură încercare şi spune povestea unui dependent de droguri care trece printr-o criză.

Trupa U2 a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

Următoarele locuri în topul celor mai bune albume au fost ocupate de:

Bruce Springsteen, cu "Working on a Dream" (locul 2),

Phoenix - "Wolfgang Amadeus Phoenix" (locul 3),

Jay-Z - "The Blueprint 3 (locul 4),

Green Day - "21st Century Breakdown" (locul 5),

Dirty Projectors - "Bitte Orca" (locul 6),

Neko Case - "Middle Cyclone" (locul 7),

The-Dream - "Love vs Money" (locul 8),

The xx - "The xx" (locul 9),

Sonic Youth - "The Eternal" (locul 10).

Clasamentul celor mai bune piese ale anului 2009 a fost completat de:

Jay-Z feat. Alicia Keys cu "Empire State of Mind" (locul 2),

Bruce Springsteen - "Outlaw Pete" (locul 3),

Miley Cyrus - "Party in the USA" (locul 4),

Phoenix - "1901" (locul 5),

Pearl Jam - "The Fixer" (locul 6),

Dirty Projectors - "Stillness is the Move" (locul 7),

The Big Pink - "Dominoes" (locul 8),

Yeah Yeah Yeahs - "Zero" (locul 9),

Lady Gaga - "Bad Romance" (locul 10).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici