Roman Abramovici va avea un iaht cu scut anti-paparazzi

Roman Abramovici şi-a achiziţionat cel mai mare şi cel mai scump iaht privat din lume, prevăzut cu un scut anti-paparazzi, bazat pe un sistem de raze laser, pentru a-i proteja intimitatea miliardarului rus, informează Times Online.

530 afișări
Imaginea articolului Roman Abramovici va avea un iaht cu scut anti-paparazzi

Roman Abramovici va avea un iaht cu scut anti-paparazzi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul iaht al lui Abramovici - "cel mai mare din lume şi cel mai scump iaht privat" - se numeşte Eclipse şi are instalat un scut anti-paparazzi, care-i va proteja intimitatea cunoscutului oligarh rus.

În mod concret, sistemul, care poate fi activat automat, dar şi manual, este bazat pe raze laser, care vor bloca toate camerele digitale folosite de paparazzi.

Iahtul oferă însă şi alte tipuri de facilităţi, fiind prevăzut cu un sistem de detectare a rachetelor, două piste de aterizare pentru elicoptere, un centru balnear de lux, două piscine, mai multe săli pentru proiecţii de cinema, 24 de cabine pentru invitaţi, dar şi un submarin în miniatură.

Nava a costat 724 milioane de lire sterline, o sumă dublă faţă de preţul iniţial pentru care a fost contractată în urmă cu trei ani, scrie Times Online.

Eclipse

Construcţia navei se apropie de final, la şantierul naval Blohm & Voss din Hamburg (Germania), deţinut de concernul ThyssenKrupp, existând posibilitatea să fie livrată în decembrie, înainte de Crăciun. Omului de afaceri rus, în vârstă de 42 de ani, mai deţine patru vase de lux.

Averea magnatului, care se află în topul celor mai bogaţi oameni din lume potrivit Forbes, este estimată la circa 7 miliarde de lire sterline, scăzând cu 4,7 miliarde de lire sterline din cauza crizei financiare mondiale. Abramovici este cunoscut şi ca patron al echipei de fotbal Chelsea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici