România intră în Cartea Recordurilor cu cel mai mare tricou din lume realizat din materiale reciclate

Tricoul este realizat în întregime din materiale reciclate şi a fost creat de Asociaţia 11even, Kaufland România şi Federaţia Română în încercarea de a încuraja mai mulţi oameni să recicleze.

622 afișări
Imaginea articolului România intră în Cartea Recordurilor cu cel mai mare tricou din lume realizat din materiale reciclate

Sursa foto: Guinness World Records

Pe 27 martie, când a fost desfăşurat la Bucureşti,  tricoul măsura 108,96 m lungime şi 73,48 m lăţime.
 
Ţesătura tricoului a fost confecţionată din peste 500.000 de sticle de plastic reciclate, a căror colectare a durat peste trei săptămâni, iar coaserea a durat o lună.
 
Designul este un model reinterpretat al drapelului naţional, o centură tricoloră care este folosită şi pe tricoul oficial al echipei de rugby a României.
 
Asociaţia 11even a avut ideea de a doborî acest record ca parte a unei campanii de reciclare, pentru a provoca copiii şi adulţii din toată România, nu doar să recicleze pur şi simplu, ci şi să fie parte a unui record mondial.
 
Compania de marketing şi evenimente nu este străină de doborârea de recorduri, deoarece a creat anterior cea mai mare imagine umană a unei ţări/continent.
 
Pentru această nouă încercare de record, Asociaţia 11even a apelat la ajutorul supermarketului local Kaufland România, care a ajutat la colectarea a mai mult decât dublul sticlelor de plastic necesare pentru a produce tricoul.
 
De asemenea, supermarketul este şi locul în care este disponibil în comerţ tricoul de dimensiuni normale.
 
În ziua încercării, care a avut loc la Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, peste 120 de voluntari de la cluburile de rugby din Bucureşti au venit să ajute la aşezarea tricoului pe teren.
 
Din cauza dimensiunii uriaşe a tricoului, au existat câteva provocări în ceea ce priveşte ancorarea mânecilor, deşi acest lucru a fost rezolvat de o echipă de ingineri şi de curele speciale.
 
Măsurătorile tricoului au fost efectuate de către topografi specializaţi.
 
După ce dovezile au fost verificate de la distanţă de Guinness World Records, adjudecătorul Joanne Brent a înmânat Asociaţiei 11even şi partidelor certificatul oficial pe 22 aprilie.
 
A urmat o conferinţă de presă la care au participat peste 2.000 de spectatori, care au avut parte apoi de un concert susţinut de cunoscutul cântăreţ român Smiley.
 
Pentru a-şi continua eforturile de sustenabilitate, Asociaţia 11even îşi propune să doneze 12.000 de tricouri de mărime normală create din gigantica piesă de îmbrăcăminte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici