Roşiile care nu înmoaie sandvişurile, cea mai mare invenţie de la pâinea feliată şi până în prezent

O nouă varietate de tomate care nu înmoaie sandvişurile cu zeama lor va revoluţiona industria alimentară, fiind considerată cea mai mare invenţie de la introducerea pâinii feliate în alimentaţia publică, informează dailymail.co.uk.

288 afișări
Imaginea articolului Roşiile care nu înmoaie sandvişurile, cea mai mare invenţie de la pâinea feliată şi până în prezent

Roşiile care nu înmoaie sandvişurile, cea mai mare invenţie de la pâinea feliată şi până în prezent (Imagine: Mediafax Foto)

Experţii britanici consideră că noua varietate de roşii va permite prepararea unor sandvişuri cu tomate ale căror felii de pâine nu se vor mai înmuia şi îşi vor păstra fermitatea pentru mai mult timp.

Tesco, cel mai mare retailer britanic, susţine că a descoperit prima varietate de tomate din lume care nu sunt zemoase şi că le va prezenta pe rafturile magazinelor din Marea Britanie la sfârşitul săptămânii.

Roşiile sunt foarte populare, dar, din păcate, sucul pe care îl conţin din abundenţă face ca sandvişurile preparate de dimineaţă şi păstrate până la ora prânzului să semene, uneori, cu o bucată udă de mucava. Noua varietate de roşii va înlătura aceste inconveniente, fără ca tomatele să îşi piardă ceva din gustul lor original, susţin britanicii.

Aceste roşii speciale au fost cultivate în Olanda, în cadrul unui program de selecţie ştiinţifică a soiurilor de legume care a început în 1986.

După numeroase teste efectuate pe mai mult de 100 de soiuri de tomate, această descoperire a fost făcută în 2008, când, prin metode naturale de încrucişare a plantelor, cultivatorii au obţinut o varietate de roşii care îşi păstrează forma atunci când sunt tăiate în felii, coapte sau porţionate în cuburi.

Testele specialiştilor au demonstrat că în timpul preparării unui sandviş cu tomate obişnuite, 8% din greutatea acestor legume se pierde după tranşare, iar apoi 12% din sucul lor îmbibă feliile de pâine, în mai puţin de o oră de la preparare.

Noul soi de de roşii îmbibă feliile de pâine doar cu 3% din sucul lor, şi asta abia după 12 ore de la prepararea sandvişurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici