Rusia va construi o bază pe Lună în perioada 2027-2032

Rusia intenţionează să efectueze un zbor pe Lună în 2025 şi să construiască o bază permanentă acolo în perioada 2027-2032, a declarat Anatoli Perminov, directorul Agenţiei Spaţiale Federale ruse, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia va construi o bază pe Lună în perioada 2027-2032

Rusia va construi o bază pe Lună în perioada 2027-2032

"Potrivit evaluărilor, vom fi pregătiţi să efectuăm primul zbor cu echipaj uman spre Lună în 2025 şi să instalăm o bază permanentă în perioada 2027 - 2032", a explicat Perminov în cursul unei conferinţe de presă.

Cosmonauţii ruşi intenţionează să efectueze misiuni cu echipaj uman spre Marte după 2035, a precizat oficialul de la Moscova, subliniind că trebuie rezolvate o serie de probleme înaintea acestor proiecte.

"Navele actuale nu asigură protecţia echipajului în faţa radiaţiilor cosmice, iar echipajul nu ar putea supravieţui şi nu ar putea reveni", a explicat el.

A doua problemă este de natură psihologică, anume coabitarea echipajului 2-3 ani, cât ar dura zborul.

Până în 2015, Rusia speră să construiască un nou tip de navă spaţială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici